Electronic Beats Hungary

Zenevásárlással segíthetsz az indiai Covid-katasztrófa áldozatain

Miközben mi olyan szerencsések vagyunk itt Európa közepén, hogy lépésenként elkezdtünk nyitni, a bolygó második legnépesebb országa ésszel felfoghatatlan krízist él át éppen a koronavírus miatt. Indiában súlyos hiány van oxigénpalackokból, lélegeztetőgépekből és ágyakból – még a legnagyobb kórházak is ott tartanak már, hogy segítségért könyörögnek. Cikkünk írásának pillanatában 19 milliónál több aktív esetről lehet tudni, és csak április utolsó napján 400 ezer új esetet regisztráltak.

“Az egészségügyi infrastruktúra megbénult. Most mindannyiunkon múlik, hogy kivegyük a részünket és segítsünk. Otthon ülő művészekként talán a legjobb segítség, amit nyújthatunk, az a zenénk” – írják Bandcampen a S O S című válogatás összeállítói, indiai elektronikus zenészek, akik a digitális lemez megvásárlásából befolyt teljes összeget a Hemkunt Alapítványnak küldik el, ami a helyszíni segélyezési munkában segít, oxigénnel látva el a kritikus állapotú betegeket.

Az album egyébként tényleg kimunkált gyöngyszemeket tartalmaz, hegynyi íveket bejáró sűrű elektronikától (Asymetrik) mély és melodikus drum & bassen (Murthovic) át optimizmust sugárzó és csinosan kinyíló vasárnapi trance-ig (Browncoat), tört technótól (Sublime Sound) a reggel hatos ipartelepi csavarásig (Audio Units, Dotdat, Arjun Vagale).

A válogatás 10 euróért vihető, de többet is lehet érte fizetni.

Kövess minket mindenhol!

Published May 02, 2021.