Electronic Beats Hungary

Videón, amikor Oláh Anna festett Zalai Richard szintifutamaira minden idők kastélybulijában

A La Boum fesztivált remélhetőleg keveseknek kell már bemutatni, de ha mégis, akkor: 2020-ban összefogott öt meghatározó hazai indie és alt pop zenekar, a Mary PopKids, a Fran Palermo, a Middlemist Red, a Bohemian Betyars és a Platon Karataev, hogy a nyomasztó koronaügyi korlátozások után végre (f)elszabadítsák azokat, akik már hallgatnának zenét élőben, valamilyen intim helyszínen, baráti hangulatban. A valamilyen intim helyszín a pusztazámori Öreg Tölgy Kastély lett, a baráti hangulatból pedig sorozat, ami idén, 2022-ben is jelentkezett.

Itt lépett fel Zalai Richard is, aki elsősorban a billentyűk mögött tevékeny, és klasszikus zongorás tudását emeli négyzetre elektronikával, így hozva létre reménytől duzzadó, de szellős atmoszférákat (például a lockdown alatt a Duna hullámain).

Nemrég pedig kijött egy új videóval, aminek a dala a januárban érkező új EP-jének zárótétele lesz, a klipben pedig végignézhetjük, ahogy előadása közben Oláh Anna művész és az Anna Amélie táskák dizájnere élőben teríti tele a vásznat fekete festékkel, az alapján, amit éppen hall. A közös alkotás öröme majdnem hat percben:

“A cím arra a csodálatos egy órára utal, amit együtt töltöttünk a színpadon. Részben elszigetelve a közönségtől, magunkban. Gondolati síkon az előző EP-m, a Travel The Unknown folytatásának is lehet tekinteni, amely a Dunán lett rögzítve. Ott egyedül voltam elzárva a külső világtól egy hajón, itt pedig már ketten. A dalban egy repetitív zongora téma bontakozik ki és alakul át lassan és hívja be maga mellé a dobgép és szintetizátor hangjait. Végül pedig egy fokozás után újra kiüresedik a hangspektrum és a zongora zárja le hangulatát mind a dalnak, mind az EP-nek is” – mondta Richard a zenéről.

A belső utazásra invitáló Deeper in The Sea kislemez január 6-án érkezik.

Addig is, még több JÓ magyar zene egyetlen playlistben.

Published December 12, 2022.