Electronic Beats Hungary

Tánctéri pszichedélia a magyar-török tengelyről: jön Vedat és a Geopard Tourist első EP-je

“Tanned and dirty” – fogalmazta meg néhány korábbi buliján Vedat Akdağ a saját statementjét, mára viszont nem kell ilyen talmi dolgokkal törődnie, hiszen mindenki tudja a városban, hogy ha misztikusan spirálozódó, sötét-törzsies, vagy ezoterikusan diszkós cuccokra akar topogni, akkor az ő neve biztos támpont.

A Geopard Tourist már kevesebb harangot kongathat (egyelőre), pedig Bence és Marci az elmúlt egy évben egyre sűrűbben bukkanak fel a pesti éjszaka dekkjei mögött, arról nem beszélve, hogy producerként már jó ideje hordják az értékes magvakat a mutáns klubzenék mozsarába. Kettejük kapcsolata gyerekkori barátságból nőtt alkotópárossá, mára több zenekaron is túlvannak, míg végül rátaláltak erre a vonalra, amivel a barcelonai Playground Recordsig is eljutottak, egyik számukhoz ráadásul az ausztrál kozmikus serpa, Dreems keszített remixet.

Aztán persze összeértek a szálak a dirty, tanned törökkel.

“Tudtuk, hogy Vedattal akarunk dolgozni, mert az ő szettjeivel rezonáltunk a legjobban. Küldtünk neki dolgokat, megismerkedtünk, elköltöttünk pár sört, eljött a stúdióba, kiderült, hogy hasonlóak az elképzeléseink, és innentől már sínen volt a kollab”

– meséli Marci, hozzátéve, hogy eredetileg egy közös trekkről volt szó (Hamu és Füst), végül három lett belőle. Amiknek a részleteit mi mutathatjuk most be először, hadd szóljon, hiszen ezért készült ez a cikk:

Vedat is kifejezetten örül a közös hullámhossznak, mert amikor egymásra találtak, nem volt jó passzban mentálisan, de a munkának hála sikerült kijönnie a gödörből, és rájött, hogy nem csak a pillanatok törtrésze alatt jutnak közös nevezőre, de az elektronikus zenén túl is vannak közös pontok.

“Gitárt például nem annyira megszokott klubzenékben használni, de mindhárman szeretjük az energikus rock & rollt, szóval ez természetesen jött nekünk. A vokálok is igaziak, Oğulcan Eki barátom a Sesame Cadillacen, én pedig a Little Bag of Hope-on eresztem ki a hangom.”

Az EP december 16-án jelenik meg a KATTT kiadói ernyője alatt, nyilván egy bulival egybekötve. Ami a jövőt illeti, Vedat már 15-20 perces zenéket is vizionál, szóval itt aligha lesz megállás 🔥

Ne maradj le a történésekről:

Published November 17, 2022.