Electronic Beats Hungary

Tudatosnak lenni, amikor kilépünk a külvilágba – Bella Báguena új videója

Bella Báguena spanyol transz-nembináris avantgárd zenész, aki a zenén túl performanszok, ékszerek, és  egyéb művészeti médiumokon és formákon át is igyekszik kifejezni magát, olyan forrásanyagokból dolgozva, mint az internetkultúra, a természet vagy a testtapasztalat.

Friss klipje egy tavalyi dalához készült: Julia Weber vizualizációja egy olyan történetet ad át, amely metaforaként szolgál a transz nők mindennapi tapasztalataira és a félelemre, ami olykor (gyakran) a része. Az énekesnő-dalszerző úgy írja le a videót, mint “erőteljes figyelmeztetést a tudatosság szükségességére vonatkozóan, amikor a külvilágban próbálunk navigálni.”

Nem mellesleg 1: ez a dal fordulópont Bella karrierjében. 2018-ban rögzítette első számait, a La Calle pedig lezárja ezt az azóta tartó korszakot, helyet adva egy új projektnek az új évben.

Nem mellesleg 2: ő is a feltörekvő, kísérletező tehetségeknek teret adó SHAPE+ platform művésze, csakúgy, mint a cseh Petra Hermanova, akinek nemrég szintén bemutattuk egy súlyosan gyönyörű videóját.

Published December 19, 2023.