Electronic Beats Hungary

Több technót a magyar nappalikba: 5 mix a hétvégi warmuphoz

Már itt bonyolódik a hétvége a kanyarban, úgyhogy ideje hangulati alakzatokba rázódni, és hogy nektek ne kelljen friss alapozó mixek keresgélésével szöszölni, jövünk mi egy változatos menüvel. A fenti képen egyébként a legendás Hawtin – Väth – Villalobos hármas (ráadásul az utóbbi posztolta ki nemrég), tippünk szerint valamikor a bűnös kilencvenes évek végéről, ez már önmagában ad egy kis alapot a vibehoz. De azért na, jöjjenek a mikszek!

Kezdetnek pukkantsunk be egy kis lekerekített élű oldschool keverékkel a melbourne-i DJ Glug jóvoltából, aki mindenféle jackin, groovy és tribal fogódzókkal segít minket irányba állítani:

Nem rossz, kicsit sem rossz, egyáltalán nem rossz dolog, hogy a kortárs pesti (bár ha az érkezési vonalakat nézzük, akkor pápai és kiskunsági!) techno két eklatáns figurája, AGA2L és Mankind egy nemrégmúltbeli b2b műsorát kipattintotta az Aether a Soundcloudjára, mert így többek között el is tudjuk indítani azt. Örvény:

Mondanánk, hogy hahó, frissen sült D.Dan mix a konyhából, de akkor hazudnánk, mert valójában a fürdőszobából, mármint a HÖR csempéinek szorításából. Róla nem kell hozsannázni, aki ismeri, tudja, hogy egy másik szintet képvisel, szinte a jövőből zenélve vissza a jelenbe, aki meg nem ismeri, az majd most:

Ma jött ki az inkubátorból a Voxnox csatornáján P.E.A.R.L. podkasztja is, ami megintcsak wow. Ő ifjú spanyolként a kilencvenes évek végének kemény brit technóján nevelkedett, hogy aztán úgy érezze, aktivizálná magát, és elindulna a klubberből producerré válás útján, több EP után pedig 2007-ben megszületett gyöngynevű projektje, ami azóta derekasan tarolgatja a klubokat – szettjei üresjáratmentesen erősek, saját zenéi pedig mindig mutatnak valami újat. Többet nem is kell mondanunk:

Végül szavazzunk le az elszállásra, ami oké, nem egészen technó (hint: semennyire sem az), de nem vagyunk zsánernácik, ráadásul a Helsinki székhelyű Sansibar egyenesen egy egzotikus bolygóközi szafarira visz minket. Aki kivételesen nem sújtással nyitná meg a víkendet, annak elsőrangú választás:

Kellemes táncolásokat kívánunk, vigyázzatok úgy magatokra, mint egymásra!

Published January 14, 2022.