Electronic Beats Hungary

Thomas Bangalter a Daft Punkból kilökött egy mixet az NTS-re

Ugyan a robotfejű duó két éve feloszlott, az ötven százaléka most kijött egy órányi válogatással, ami éppen jól tud esni ilyen nyomorúságos tavaszi esőzések mellé.

Nem elektronikus zenére érdemes számítani ezúttal: Thomas Bangalter a világ legjobb online zenei rádiójának, az NTS-nek főleg zenekari és zongorás tételekből szelektált, de ráborult kicsit az avantgárd asztalra is – a műsorban megtalálható Debussy-mű a BBC Symphony Orchestra előadásában éppúgy, mint Steve Reich, Csajkovszkij, Chilly Gonzales és Tom Waits cuccok.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Hogy a francia könnyűzene ikonja épp most jött ki, és éppen egy ilyen NTS-sessionnel, annak persze oka van: a múlt héten jelent meg Mythologies címmel másfél órányi komoly hanganyaga, amit egy azonos nevű balettelőadáshoz írt. Azóta pedig már filmes soundtracken dolgozik, amiről az Apple Music Connections műsorában azt mondta:
“Most is néhány filmzenén dolgozom, valami egyéb titkos projekteken, mint általában. Mindig szeretem ezeket előzetesen titokban tartani, mert általában spontán módon dolgozom, az eredmény pedig az utolsó pillanatban kerülhet a kukába, ha nem vagyok elégedett az eredménnyel.”
Reméljük, nem oda kerül!
A legjobb nemzetközi zenék folyamatos frissítésben? Van erre egy playlistünk.

Published April 14, 2023.