Electronic Beats Hungary

Thomas Bangalter a Daft Punkból kilökött egy mixet az NTS-re

Ugyan a robotfejű duó két éve feloszlott, az ötven százaléka most kijött egy órányi válogatással, ami éppen jól tud esni ilyen nyomorúságos tavaszi esőzések mellé.

Nem elektronikus zenére érdemes számítani ezúttal: Thomas Bangalter a világ legjobb online zenei rádiójának, az NTS-nek főleg zenekari és zongorás tételekből szelektált, de ráborult kicsit az avantgárd asztalra is – a műsorban megtalálható Debussy-mű a BBC Symphony Orchestra előadásában éppúgy, mint Steve Reich, Csajkovszkij, Chilly Gonzales és Tom Waits cuccok.

Hogy a francia könnyűzene ikonja épp most jött ki, és éppen egy ilyen NTS-sessionnel, annak persze oka van: a múlt héten jelent meg Mythologies címmel másfél órányi komoly hanganyaga, amit egy azonos nevű balettelőadáshoz írt. Azóta pedig már filmes soundtracken dolgozik, amiről az Apple Music Connections műsorában azt mondta:
“Most is néhány filmzenén dolgozom, valami egyéb titkos projekteken, mint általában. Mindig szeretem ezeket előzetesen titokban tartani, mert általában spontán módon dolgozom, az eredmény pedig az utolsó pillanatban kerülhet a kukába, ha nem vagyok elégedett az eredménnyel.”
Reméljük, nem oda kerül!
A legjobb nemzetközi zenék folyamatos frissítésben? Van erre egy playlistünk.

Published April 14, 2023.