Electronic Beats Hungary

Befutott a Temporary Nites underground bulisorozat első válogatása, és a helyzet az, hogy: jó

A címben elhullajtott bulisorozat kifejezés természetesen csak clickbaiter leegyszerűsítés, hiszen a két éve létező budapesti bázisú Temporary Nites a jelek szerint jóval több kíván lenni, mint perifériákon táncoló zenei rendezvények házigazdája – ennek igazolásaképp jelent meg első válogatásuk, ami lejjebb indítható is.

A csapat amúgy 2021-ben indult Veleva Milenával és Benedek Csabával (noirnite) azzal a céllal, hogy olyan eseményekkel frissítsék fel a várost, amiken a vizuális elemek is hangsúlyt kapnak egy szokatlanabb zenei kuráció mellett. Dolgoztak azóta közösen már az Exilesszal, Műhellyel, a Dialect Collective-vel, Family Fasttal, Synapsszel, AB DX-szel, Aly Talibabbal, Butterfly-jal és a Kamarave srácokkal is – az eventók magukért beszélnek.

Kiadványuk magába foglal számos ismert és ismeretlenebb előadót is, akik a poszt-newage-től kezdve a hipnotizőr technóig, a gabbert is altadódalnak mutató őrülettől a roncsolt punxperimentálig széles skálát fednek le, a tizenhárom treki pedig egyvalamit mindenképp üzen: a magyarországi földalatti kezdeményeknek még bőven van mit a mandulatejbe aprítaniuk.

A kiadó 2 éves születésnapját a Gólyában fogja ünnepelni november 10-én, ahol a német Rosa Anschützt látja vendégül. Boldoxülit!

Szociális jellegű bekövetések:

Published October 19, 2023.