Electronic Beats Hungary

Gépzenés workshop és lifestyle piac is lesz a Telekom Electronic Beats Festival hétvégéjén

Azt már elmondtuk, hogy az ősz első hónapjának kellős közepén biztosan boldogítani fog minket a berlini technó kultfigurája, a sosem finomkodó Ben Klock, a legendásan reptető szettjeiről híres Âme-Dixon páros, valamint a Loco Dice kiadójától érkező vidám szőkefürt-tulajdonos tINI (a spanyol ISAbellával kiegészülve), de ez a 2018-as TEB Fesztiválnak még mindig csak egy szűk szelete – arról nem beszélve, hogy még mindig nem jelentettünk be minden fellépőt.

A fesztivál szombati napján ugyanis olyanokkal népesül be a Várkert Bazár Öntőház udvara, akik saját területüknek bajnokai, legyen szó technókészítő hangszerekről, eredeti klubruházatról vagy éppen kézzel készült, nagyon 21. századi ékszerekről. De részletezzük csak!

Zenei tech-workshopok nem csak profi vasazóknak

Hanem mindenkinek, akit érdekel a gombok tekergetése és a hullámformák alakítása, még akkor is, ha soha nem csinált ilyet, mint a nagyok. Iamyank például előadásában arra keresi majd a választ, hogy a kreativitás tanulható-e, az imPro School pultjánál aztán lehet zeneírással is próbálkozni, az Analogue Zone moduláris szinti-specialistái közül Ramin Sayyah jön bemutatózni (mint ebben a videóban itt lejjebb), a híres japán elektronikai vállalat, a Roland szakemberei pedig olyan eszközöket röffentenek be, mint a TR-8S, a System 500 v2, vagy az SH-01A.

A Kitchen Budapest jóvoltából VR-szemüveggel és fejhallgatóval egy olyan virtuális valóságot járhatunk be, amiben rajzolással helyezhetünk el és irányíthatunk hangokat, ha viszont inkább a barázdákat billegtetnénk, akkor lesz Vinyl Market is olyan megkerülhetetlen budapesti lemezboltokkal, mint a Deep, az Aktrecords, a DJ Suhaid által nemrég indított Kalóz,

de a kultikus német kiadó, a Kompakt is kitelepül a Duna mellé.

Masszív dizájn- és divatfelhozatal egész nap

Klubokba és bulikba menni kell, de nem mindegy, miben megyünk a klubokba és a bulikba, úgyhogy segítünk: a Lakásvásárral együtt közel két tucat márka, illetve bolt termékeiből lehet majd válogatni a Telekom Electronic Beats Festival Budapest ideje alatt, szellős standok között. A Wedding Acid Group formációból ismert Leidál András által vitt Store5621 (nyitóképünkön) a fiúk ruhatárának bővítésében fog segíteni, az Antifactory Vintage hozza a szemtelenül trashy vonalat, a másfél évtizede létező Lollipop pedig a megszokottan vakmerő színeket és vonalvezetéseket.

Villant a Lollipop Factory

Lehet találkozni továbbá olyan ismert divattervezőkkel, mint Mojzes Dóra vagy a színblokkolt darabokban és fürdőruhákban itthon talán legerősebbnek számító Feelinkita (nyár is lesz még egyszer), sőt, még shoppingolni is tőlük, de kiegészítőkben is erős lesz a vásár.

Legyen szó ízlésesen minimalista NUEN-táskákról, Nasha extrém-geometrikus ékszereiről, a Madách tér tetején számos menő márka produktumait pörgető JUDAS-ról vagy a fiatal tervezőknek teret adó Garden Studioról, bőségesen lesz miből felhalmozni a hidegebb hónapokra (és persze most nem követtük a teljesség igényét, rajtuk kívül még sokan mások is megjelennek majd).

Bulika a Garden Studio főhadiszállásán

Nem fog hibázni a minőségi tápanyagbevitel sem, a Telekom Electronic Beats Festival erre is gondol: a Dobrumba étterem a fenntartható élelmezésben gondolkodó Csoroszlya farmmal közösen települ ki, lehet gargalizálni tényleg száz százalékos gyümölcs- és zöldséglevekkel a Juicy jóvoltából, vagy inni a maximalista kávéőrültekként ismert pörkölőmanufaktúra, a Casino Mocca vadul citrusos kávéiból.

Hogy kik lesznek még velünk a Várkert Bazárban, azt érdemes lesz személyesen is megnézni – addig is itt van a lifestyle market hivatalos Facebook-eventje, itt a nagy fesztiválesemény, jegyeket pedig itt lehet vásárolni az ősz legnagyobb elektronikus zenei ünnepére.

Published August 29, 2018.