Electronic Beats Hungary

Telekom Electronic Beats Festival: Ben UFO, Floating Points és a SHDW & Obscure Shape páros is a lineupban

Azt már elmondtuk, hogy az ősz első hónapjának közepén minden korábbi budapesti Telekom Electronic Beats Festival-hoz képest DJ-központúbb buli várható a Duna partján. A program most további nevekkel bővült: a korábban már bejelentett Âme és Dixon már-már testvéribe hajló párosa mellett a pénteki napon a stafétát egymásnak adva fog lemezelni az angol színtér két fajsúlyos, de annál kísérletezőbb kedvű figurája, Ben UFO és Floating Points.

Ben UFO (nyitóképünkön) a Hessle Audio kiadó társalapítója, és azon kevesek egyike, aki kizárólag a a dj-zésével csinált magának nevet a szakmában: bátorsága, borotvaéles technikássága és természetesnek ható meglepetései logikusan lökték olyan lehetőségek felé, mint a Rinse FM-rezidencia, vagy a komoly mérföldköveknek számító Fabriclive, Resident Advisor vagy Essential Mix-felkérések. A Floating Points néven alkotó Sam Shepherd pedig az elektronika és a jazz gondos házasításának szakembereként vonult be a kortárs enciklopédiába, aki 2016-ban már bizonyított az akkori EB Fesztiválon egy endorfinbomba szettel. A két, meglehetősen különböző karakterben egy közös biztosan van: a (poszt)dubstep felőli érkezés, ami mára a hibrid klubzenék iránti vonzalomba csapott át – szélesre húzott, színgazdag palettára számíthatunk tőlük.

Ami a szombatot illeti, a technótemplomként emlegetett Berghain kirobbanthatatlan rezidense és egyik legrégibb alapembere, Ben Klock már biztosan velünk lesz aznap a Várkert Bazárban, de most véglegesre kerekedett a lineup – vagy inkább kiegyenesedett, ugyanis ez az este a napnál is világosabban a sötétebb tónusú technó köré fog épülni.

A berlini főfellépőn túl a pultba fognak még állni a műfaj legismertebb stuttgarti képviselői, SHDW & Obscure Shape, akik létezésük alig négy éve alatt elképesztő követői táborra tettek szert, és nem véletlenül: zenéikben vállaltan sokat – és ügyesen – merítenek a kilencvenes évek végének és a kétezres évek elejének puritánabb, zsigeribb, funkcionális technójából.

A figyelem falait leginkább áttörő Die Weiße Rose című trekkjük karrierjük következő szintjére katapultálta a fiúkat, ahonnan már csak lépések vezettek az egyik legnagyobb nézőszámú Boiler Room műsorig, egy Daniel Avery-remixfelkérésig, vagy addig, hogy a vezető német technómagazin, a Groove 2016-ban az év felfedezettjeinek nevezze őket. Szettjeik energiától duzzadnak, nem félnek az EBM, acid vagy éppen Detroit felé tett kanyaroktól, de az is biztos, hogy egy percig sem ültetnek le.

És hogy vigyázó szemét mindenki a gardróbjának legfeketébb ruhadarabjaira vesse, ide tartozik még, hogy a feszesnek ígérkező szombat estét természetesen a zsáner leghűbb hazai katonája, a népszerű Technokunst-sorozat alapítója, Isu fogja felvezetni a szokásosan rokonszenves mosolyával és hullámzó vállmozdulataival a Budai Vár alatt.

Loco Dice kiadójának legvidámabb tagja lesz a DJ Boat hajóskapitánya

Hogy érkezik a női frontot erősítve a müncheni tINI, Loco Dice kiadójának, a Desolatnak az ernyője alól, arról is szóltunk már, de most végre hozzátehetjük, hogy a libbenő szőke fürtök tulajdonosa a szombati hajósbulink, a Telekom Electronic Beats Festival DJ Boat-jának a vezénylője lesz. Szóval aki a Dunán ringatózna okos techhouse-ra, annak is teljesül szíve vágya! A Lifestyle Marketről pedig, ami szintén szombaton kap helyet a Várkert Bazár Öntőház Udvarában, itt írtunk.

A Telekom Electronic Beats Festival hivatalos Facebook-eseménye itt, a fesztivál jegyei pedig itt érhetők el.

Published August 31, 2018.