Electronic Beats Hungary

Sevdaliza, Modeselektor live, Motor City Drum Ensemble és még féltucat külföldi DJ az őszi Telekom Electronic Beats Festivalon

Szeptember 19-21. között elfoglaljuk az Akvárium minden zugát veletek együtt. Sőt, még néhány szpotot azon túl is!

A Körszállóban egy kivételes hotelbulival bikáztuk be a nyarat, de még annál is nagyobb ívben búcsúztatjuk el az emlékektől forró évszakot az Akváriumban szeptember végén, amikor visszalopjuk a főváros artériájába az ünnepélyes pulzálást: a Telekom Electronic Beats Festival 2019 két napján is sodró clubnight várja majd a fővárosi klubbereket,

egy nemzetközi szinten is lobbanékony fellépőgárdával, akik várhatóan nem óvatoskodnak majd a parkett felgyújtásával.

Nagy izgatottsággal telít el minket is, hogy hét év után a meghívásunkra tér vissza Budapestre a kontrollált káosz legnagyobb duója, a Modeselektor. Gernot Bronsert és Sebastian Szary párosa azzal teremtett szinte kultuszt maga körül, hogy megmutatták: a tágabb értelemben vett technó nem csak koromfeketébe öltözött mosolytalanok gyűjtőhelye lehet, de egy nagy, abszurd cirkusz is, ami bármikor átlépheti a saját határait, és mindeközben még a Buffalót sem hagyja szárazon a lábunkon, jelentsen ez bármit. Nekik az iráni származású avantgárd popénekesnő, a valóság és a fantáziák határán táncoló Sevdaliza fogja előkészíteni a nagytermet egy misztikus atmoszférájú koncerttel.

Az elektronikus tánczenei liga másik nagy játékosa, Motor City Drum Ensemble is színpadra áll az Erzsébet téren. A stuttgarti house-gurmé villámgyorsan kivívta a szakma és a közönség elismerését, Raw Cuts sorozata vagy éppen a DJ-Kicks lemeze igazi ínyenc specialitásnak számítanak, az elmúlt tíz évben pedig mintegy száz remixet hozott tető alá olyan neveknek, mint a Jazzanova, Tiga, Caribou vagy Tom Trago. Hirtelen kisütött groove-menetekre és funkkal flambírozott boldogsághormon-felszabadításokra egész nyugodtan számítsunk tőle.

De aki a 2018-as fesztiválunkra főképp Âme és Dixon miatt érkezett, az is készülődhet: a finoman építkező, emocionális klubzenék világítótornyától, az Innervisions kiadótól ismét érkezik két fontos figura Marcus Worgull és Trikk alakjában. Ugyancsak nem kell otthon maradniuk azoknak, akik az újhullámon lebegnének, hiszen velünk lesz a trópusias warmup-szettek hőse, Paramida és a mindig szuperszimpatikus, egészségtudatos Nathan Micay, a feszesbe váltogató berlini vonal barátai pedig Jennifer Cardininek és Robert Dietznek örülhetnek.

Mindez természetesen még nem minden: további fellépők és bulin túli aktivitások is várhatók, amikkel hamarosan újra jelentkezünk. A Telekom Electronic Beats Festival Budapest 2019 Facebook-eseménye addig is itt érhető el!

Published July 30, 2019.