Electronic Beats Hungary

Techno Viking akciófigura alakjában született újra

Ha valamire nem tippeltünk volna, akkor ez az: műanyag figura lett a berlini techno második leglegendásabb karakteréből (az elsőből egyelőre még nem).

Aki egy dobozban aludta volna át a partyéletről szóló esti iskolát, annak elmondjuk, hogy a Techno Viking egy videó által vált jelenséggé. Ebben 2000. balzsamos nyarán a Fuckparade nevű, zeneileg a technónál is jóval keményebb és vadabb műfajoktól hangos ellen-Loveparade felvonuláson – aminek közelmúltbeli felvonásán mi is megfordultunk, itt írtunk róla – küldi rendületlenül, félmeztelenül a légbokszingot.

Csak ezt a videót 26 millióan nézték már meg, és akkor még nem beszéltünk arról, hányan látták a szupermaszkulin germán táncfélistent különféle mémekben, internetes viccekben, sőt, akár kiállításokon:

Na, és akkor most eljutottunk a kétezerhúszas évek elejéig, amikor is úgy tűnik, szintet lépett a történelmi státusz: műanyag figurát csináltak a nagy emberből. Név szerint Joe Shark a Sandwich Toys képviseletében, a csomagolás pedig az oldschool flyertervező, Jonny Martin kezét dícséri.

Extra poén, hogy water boy is megkapja a maga reflektorfényét, vagyis az a csávó, aki a felfordított vizespalackot nyújtja a vikingnek az utcabálon:

Vikingkedünk máshol is, például:

Ha valaki első kézből vásárolná meg, annak február 24-én itt a helye, aki meg nem ennyire elvetemült, annak irány az alkotók oldala.

Published January 23, 2023.