Electronic Beats Hungary

Soundtrack nagyvárosi sétához, egy világjárvány közepén

Az Âme duóját senkinek nem kell bemutatnunk, aki szeret megmerítkezni az agyra is ható, rétegzett, néha egyenesen érzelmes klubzenékben (meg annak sem, aki ott volt három éve a Telekom Electronic Beats Fesztiválon a Várkert Bazárban).

Kristian Beyer és Frank Wiedemann párosa most fogta magát, elővette legutóbbi, 2018-as nagylemezét, amin Matthew Herbert és Planningtorock is szerepelt, és újrahangolta kicsit. Konkrétan a járványügyi világhelyzethez igazították a Dream House friss változatát, ami így nem csak egybefüggő mix lett, de mindennek tetejében még otthonuknak, Berlinnek utcai hangjait is rögzítették, majd adagolták hozzáadott értékként a műhöz.

Ezt mondták róla:

“A lockdown alatt egy csomó ismerősünk jelezte, hogy újrafelfedezték maguknak a lemezt, és kifejezetten élvezték most, hogy békében, nyugodtan, rendesen el tudnak mélyedni benne.”

Ennek okán a Highsnobiety felkérésére csatlakoztak a Berlin, Berlin projektjükhöz (aminek lényege, hogy a város szuperkreatív bugyraihoz fizikailag most éppen kapcsolódni képtelen emberek online mégis kapcsolódhassanak, legyen az zene, divat, AR-kiállítás, film, miegymás), és még inkább városi sétákhoz alkalmasították a hanganyagot, ami így igazi korzózós cucc lett – és, bingó, jó hír: teszteltük, és nem csak Berlinben, de Budapesten is működik.

Este nyolc után csak óvatosan:

Innen le is tölthető a Dream House – A Strollology, ha valaki offline is hordozná magával, mondjuk 4G-mentes vidéki sétákra is.

Published February 08, 2021.