Electronic Beats Hungary

Soundbank részrehajló vendégcikkben ajánlja a Palms Trax-bulit

Átadjuk a szót a brit szelektort négy éve először Magyarországra csábító partiszervező-dj-nek, aki szombaton bemelegíti előtte a terepet a salföldi Bányában. Ha valakinek, neki érdemes hinni!

A bemutatkozó köröket – miszerint ki ez az angol srác és mennyi mindent sorolhat fel a cv-jében 8 évvel a színrelépését követően – szerintem most nyugodtan kihagyhatom és vágjunk bele mindjárt a legrelevánsabb topikba: miért jó egy Palms Trax dj-szett.

Először is az, hogy ‘jó’ ebben az esetben kakofemizmus (rég le akartam írni ezt a szót, szorri), mivel eddig 3 év alatt öt alkalommal volt szerencsém az élő szelekciójához és ebből legalább egy nekem mindenidők szettje volt, de a fennmaradó négy is bőven a csak ‘jó’ kategória felett volt található. Viszont megbízható is inkább hangzik ásítóan egy dj esetében, úgyhogy inkább más módon próbálom szemléltetni mi is a jelen elfogult ajánló alapja.

Képes voltam ehhez összeeszkábálni egy száz százalékban komolyan vehetetlen dj-kvalitás diagramot, hogy sikeresen megtalálhassuk, mivel is táncolunk majd szemben szombaton:

Nevezzük az elfoglalt pozíciót mondjuk szórakoztató utaztatásnak, de mindjárt ki is fejtem mire gondolok. Én speciel kifejezetten szeretem azokat a djket, akik nem felejtik el, hogy ez az egész elektronikus tánczene, klubzene indusztriális nagyvárosok marginalizálódott kisebbségeinek táncolásba csatornázott eszképizmusából indult ki (és ezért nincs tulajdonképpen igaza a ‘dehát a KRAFTWERKKKK’ kommentelőknek: még ha van is közös halmaz más volt az indítatás kéremszépen), és hogy a közönség 95 százaléka egy a mindennapokból menekítő, felemelő élményért van ott, de! És ez egy fontos de:

bármikor meglephet, fülünknél fogva megcsavarhat minket táncolás közben a dj, mert úgy képes például zenei stílók, évtizedek termése, vagy akár tempóban váltani, hogy közben megmarad a flow-érzés, az izgalom és főként a szuperőszinte energiakirobbanások.

Palms Traxnél is ezt tapasztaltam legtöbbször, jöhetett chicago house, acid, afrobeat, klasszik disco, new beat, krautos elektronika, vagy akár 2-step mint például a legutóbbi HÖR-ös streamjében, a szelekció sosem volt öncélú, vagy “ezt dobta a zenegép”-érzetű.

Ritkán van tehát lehetőség ilyen klassz placcon mint Salföld egy topon lévő, de az underground imázsát nem vesztő dj-vel szinte biztosra menni egy nyári naplementében, de ez most szombaton bárkinek megtehető ingyen és bérmentve. Aki még mindig nem hisz, annak utolsó lehetőségként javaslom nézzen bele a saltfordi srác valószínütlen karrierjének bármelyik Dekmanteles állomásába, hasonló – remélhetőleg szó szerint – felhőtlen jókedvre van kilátás.

Szombaton irány Salföld:

Published July 30, 2021.