Electronic Beats Hungary

Soha rosszabb videót a Föld napjára, pláne az Orbitaltól

Az van, hogy a Hartnoll testvérpár, akik nevüket (Orbital) arról az angol körgyűrűről kölcsönözték, ami mellett jó sok korai rave zajlott a nyolcvanas évek végén, nemrég betöltötték karrierjüknek harmincadik évét. És ha már, akkor ezt egy visszatekintő albummal ünneplik meg, ami a 30 Something nevet viseli.

A július 15-én megjelenő dupla cédés, négyszeres vinyles kiadvány három új számot, valamint friss remixeket és átdolgozásokat tartalmaz olyan Orbital-klasszikusokból, mint a Chime, a Belfast és a Halcyon & On. Az átdolgozásokat az Orbital készítette, a remixekért pedig olyanok felelnek, mint Shanti Celeste, Jon Hopkins, John Tejada, Dusky és Octave One. Illusztris kis lista!

A Where Is It Going című zene pedig egy átdolgozása annak, amit a megboldogult sztárfizikussal, Stephen Hawkinggal (!) közösen vettek fel még a 2012-es londoni paralimpiai játékokra, a hozzá készült klip pedig korrekt korlenyomata a planétánknak, és mindennek, ami mögötte van:

“Ami számomra szédítő, ha visszatekintek a múltunkra, az azok az emberek, akik eljöttek minket megnézni, mind ragyogó, melegszívű alakok, akik csodás hangulatot teremtettek. És most már a gyerekeiket hozzák a koncertjeinkre”

– mondta Phil Hartnoll.

Írjuk csak be azt a július 15-ét egész nyugodtan a naptárjainkba, mert egy borzasztóan színes és összetett lemez van kinézőben!

Kövessetek minket és a playlistjeinket:

Published April 22, 2022.