Electronic Beats Hungary

Rotyogjunk együtt a zenés-táncos rendezvények újraindulásának hírére ezekkel a mixekkel!

A kormány hivatalos közlése alapján május 25. keddtől indulhatnak az akár létszámfüggetlen (!) bulik, igaz, csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. Szerencsére már el is kezdtek felpattogni a semmiből a facebookos bulimeghívók, és bár egyelőre még nehezen felfogható, mégis örömteli érzés, hogy a régi jó közösségi élményeink ismét kézzelfogható távolságba kerültek. Ennek aláhúzására válogattunk nektek néhány friss mixet itthonról és a nemzetközből, amikkel elő lehet melegíteni a hónapok óta csak fagyosan lógicsáló végtagokat, mielőtt óvatosan megindulnátok az első fecskéknek számító partikra.

Végezzük el a kezdő fejkörzéseket a Budapesten székelő LN // SO (rövidítés: late nite spaced out!) duó, azaz Benc és Gilbert Pomelo újdonsült mixére, amit az mhmm nevű smarthouse-szervező csapatnak készítettek. A két csávó általában úgy néz ki a keverő mögött, mint akik valamelyik Ivy League egyetemről dropoutoltak volna, hogy napestig nyugati parti underground rappet játsszanak, pedig táncoltatásban is érdekeltek, ezt a Tilosos és Lahmacun rádiós műsoraik is igazolják. Meg ez az értelmiségi szett!

Szintén két kedves magyar ember szimbiózisa képezi következő ajánlatunk tárgyát, vagyis a Silver Tornado (aminek ötven százaléka a legendás BAR72 bulik szervezője, a mindenféle mezőközeli, csavarós bulikból is ismert Nova Gravity). A hamarosan új helyre költöző LÄRM legújabb podcastja egy organikus reptetés, amiből szinte ki is hallatszik, hogy a két jóember elég sok időt tölt a természetben is, a pandémia alatt ugyanis egy erdei házikót újítottak fel a Mátrában. Űrdiszkótól haladunk a progisabb összhangzatok felé és vissza:

Átmozgató tréninggel folytassátok, legyetek szívesek, ehhez itt is van egy trú houseőrző mix attól az Analog Soultól, akik a Persephoné sorozat meghívására már a magyar fővárosban is megcsillogtatták a house és a technó groovybb oldalát. Tízpertízes nyárias vibe, de aki ennél rozsdásabb dolgokat hallgatna már, az görgessen lejjebb 😉

Nyissuk is fel a technószelencét a brit technó lordjával, a Magyarország fekete pólós lakosságát az elmúlt évtizedekben is többször megmozgató James Ruskinnal, aki 1996-ban alapította meg a Blueprint nevű kiadóját, és azóta sem állt meg ez a zakatoló, cutting edge szerelvény. Ezúttal a műfaj visszafogottabb és kísérletezőbb ösvényeire lépve Ruskin a szettben olyanokat hoz a képbe, mint VC-118A, Surgeon, Mal Hombre, Bambounou, Kerrie, Vril vagy a Planetary Assault Systems.

CVRDWELL nevére aligha kell már külön szócikket felhúzni, mi sem véletlenül hívtuk el az exkluszif tokaji streamünkre. A berlini bázisú producer a Sikztah által navigált győri underground bunkernek, a Dinamo Events Hallnak készített podcastjében sodró, ólomízű dalokat sorakoztat egymás után katonásan, amire lépdelnénk mi is, kicsit sem erőltetett menetben.

Itthon is él már egy ideje egy olyan trend a technóban, hogy gyorsan kell recsegősen és zajosat játszani, mert a metálkodás üt már csak igazán – gigászi tévedés. Az amszterdami feltörekvő Amoral sem fogja vissza a tempó lovait, cserébe elegánsan szellős szelekciót rak le az asztallapra, amit legszívesebben két vádlival szívnánk fel egyszerre. It’s cardio time.

A 2021-es (de augusztusra csúszó) Kolorádó Fesztivált már beírhatjuk a filofaxba, ez már egy betonszilárd pont a nyári szabadtéri palettán. A szervezők tekintetüket szerencsére az utánpótlásra is vetik, így például az Adyligethez vezető utat többek között a hazai női dj-divízió ígéretes jelöltje, DTNB is szegélyezgeti egy pszichedelikus elemeket sem nélkülöző technózással:

A sok átmozgott órát nem lehet csak úgy kettévágni, levezetőnek, megnyugtatásul, képzelt hazautakhoz tehát itt is van KUNQ alkotói kollektívából ismerhető False Witness mixe. Az ő sötét és mániákus zenéi eredeti válaszokként törnek fel a minket körülvevő, politikai értelemben terhelt tájra, a kortárs világ szorongása, frusztrációja és hiábavalósága csapódik le bennük, ez a mixe mégis egy nagy adag reménnyel van nyakon locsolva, benne Legowelttel, Voiskivel, Ariel Zetinaval és sokan másokkal. Többször hallgatós!

És akkor ugye találkozunk az első sorokban? 🌚🌚🌚

Published May 25, 2021.