Electronic Beats Hungary

Nicolas Jaar fű alatt megjelentetett egy friss albumot

Saját kiadója, az Other People ernyője alól csusszant ki 2012 – 2017 címmel néhány napja a lemez, amit ráadásul még csak nem is a jól csengő saját nevén adott ki, hanem mint A.A.L., azaz Against All Logic. Történt mindez mindenféle különösebb beharangozást, nyomatékos előkészületet, ravasz marketingkampányt mellőzve. Igaz, a fenti álnevet a chilei-amerikai zenész említette már interjúiban.

Ahogyan egyszer már azt is lenyilatkozta, hogy

“mindig szórakoztatónak találom, amikor olyanokat írnak rólam, hogy ez az első új dal Nicolas Jaartól három év után, miközben számos más név alatt is írtam zenéket.”

A valamivel több mint egy órás hallgatnivaló egyébként némileg eltér mind a lekerekített élű klubzenés dolgaitól, mind a finom szövésű, néha már-már komolyzenés esztétika felé kacsintgató home listening anyagaitól, ugyanis erősen épít funk-soul hangmintákra, sőt, az egyik trekkben (Such A Bad Way) egyenesen Kanye West szerénységi himnuszából, az I Am God című dalából szemplingel. Az viszont már most kijelenthető, hogy eddig ez Nicolas Jaar legoptimistább, legkitárulkozóbb albuma.

És az megvolt, hogy nem is olyan régen Nicolas Jaar maga írt rá a 12z nevű hazai formációra, hogy megjelentetné a zenéjüket? A páros fele ráadásul az a Szabó Bálint, aki Gosheven nevű szólóprojektjével bekerült a 15 friss hang, akik ma meghatározzák Magyarország gépzenéjét válogatásunkba is.

Published February 26, 2018.