Electronic Beats Hungary

Mit keres a Berghain rettegett szekusának Instagramján ez a magyar monológ?

Aki járt már a világ legjobb klubjának tartott technotemplom, a Berghain bejáratánál, az vagy magával Sven Marquardttal, de minimum a hírével már biztosan találkozott: ő az a súlyosan kinéző, arctetovált, szétpiercelt, Kelet-Berlinben született kidobó – azaz beengedő -, aki a puszta benyomásaira hagyatkozva engedi be vagy utasítja el a több órán át sorbaállt embereket, miután hosszasan és rezzenéstelenül belenézett a szemükbe. A választási mechanizmus ismeretlen, csak egyvalami biztos: senki sem lehet biztos abban, hogy aznap este ott fog-e bulizni.

Sven egy ikon és legenda, nyilván saját Instagram-oldala is van (a képeinek, ugyanis ha épp nem szúrósan néz emberek tekintetébe, akkor fényképezéssel tölti idejét), ahol november elején feltűnt ez a rövid videó, amiben pedig az tűnt fel, hogy egy női hang azt mondja:

“még mindig álmodunk róla, hogy egy napon minden embert egyenlőként kezelnek.”

A szövegrészlet a berlini dj-producer, Isabelle Beaucamp új zenéjéből való, amit első saját ruhakollekciójához mellékelt – azt pedig Sven Marquardt fotózta, így került ki a számnak egy részlete mindkettejük Instájára. Itt az egész, amúgy hardtrance-hardtechno trekk, amiben 3:50-től hallgatható meg a mondat, több nyelven is:

Végre egy kis tényfeltárás, ilyen se volt még itt, de most végre lesz – hoztam magamat izgalomba, és már röppent is a direkt üzenet Isabelle elektronikus postaládájába.

Meglepetésemre nem ő írt vissza, hanem egy kiváló barátom csajának a Berlinben élő húga, a hang tulajdonosa, akit régóta ismerek (ennyit a tengermély oknyomozásról, ami még el sem kezdődött, és már véget is ért – de legalább a hat lépés távolság elmélete újra, sokadszor is bizonyítást nyert, és úgy néz ki, a Berghain legismertebb karakterétől engem csak három lépés választ el). Betti elmondta, hogy Isabelle az ő világi barátnője, aki egész egyszerűen megpingelte egy nap Whatsappon, hogy épp stúdiózni készül, és kellene neki a fenti szöveg magyarul, Betti pedig nem volt rest, és elküldte neki pár változatban.

Na, neki ezek után már lehet, hogy csak annyit kell mondania Svennek a Bergendi ajtajában, hogy

“még mindig álmodunk róla, hogy egy napon minden embert egyenlőként kezelnek.”

(Szavak: Unger András / Nyitókép: Torsten Ingvaldsen, Hypebeast)

FOLLOW 4 FOLLOW 2 FOLLOW:

Published November 13, 2023.