Electronic Beats Hungary

MIA megölte a róla mintázott robothasonmást

Történik mindez új klipjében, de ennek előtörténete is van.

A srí lankai szülőktől származó, provokatív dalaival ismertté vált brit énekesnőnek tavasz végén ugyanis feltűnt egy új “rajongói” oldala a Twitteren és Instagramon MAI néven, ami aztán lassan elkezdett elég fura, összefüggéstelennek tűnő, de főképp MIA eredetiségét megkérdőjelező dolgokat posztolni. Valahogy így:

Augusztus 10-én aztán befutott a legvadabb tweet, ami úgy fogalmazott, csupa nagybetűvel:

“MIA ROHADTUL HALOTT. A JÖVŐ ITT VAN, ÉN VAGYOK, MAI, FASZIKÁIM”

Ekkorra, és egy link agyonposztolásával már lehetett sejteni, hogy egy új dalról van szó, de ettől még eléggé creepy volt ez a sztori. De igazán akkor vált azzá, amikor kijött a klip, amiben MIA és MAI is felbukkant – hogy a végén végül az egyik véget vessen a másik életének.

A Popular című szám – ami a maga groteszk formájában végtére is arról szól, hogy muszáj jelen lenned a közösségi médiában és pörgetni azt, különben meghalsz az emberek szemében – a MATA nevű új, sorban a hatodik nagylemezéről származik. Megjelenési időpont még nincs, “coming soon” van.

Egyébként nem MIA az egyetlen, aki szóvá tette a zenészekre nehezedő social media-nyomást: nemrég Halsey, FKA Twigs és Charli XCX is hangot adott annak, hogyan követelik meg tőlük a kiadóik vasmarokkal az újabb és újabb és újabb TikTok-klipet.

Follow 4 follow:

Published August 15, 2022.