Electronic Beats Hungary

Még 5 előadó Inotán, akik összesűrítik a jó vibrálásokat az Energy Field színpadon

A minap már bemutattunk nektek öt izgalmas előadót, akikkel a 2023-as INOTA fesztivál Electronic Beats presents Energy Field színpadán találkozhattok, azonban itt még közel sincs vége a teljes felhozatalnak. Most következő gyűjtésünkben további öt produkciót ajánlunk, akiknek hiba lenne kihagyni a szettjét az augusztus 31-én startoló fesztiválon.

Lebanon Hanover

Képzeld el a Joy Divisiont modern köntösben, sok-sok elektronikával fűszerezve, és megkapod Larisse Iceglass és William Baybelline eszményi duóját. A darkwave-postpunk elemeket vegyítő páros egy percig sem hajlandó felülni a hurráoptimizmus hullámvasútjára: zenéjük célja, hogy merjük felvállalni fájdalmunkat és sebezhetőségünket, hiszen csak az őszinteség és az emberi kapcsolatok jelenthetnek kiutat a rideg mindennapokból. És úgy tűnik, a melankólia rájuk nézve kifejezetten inspirálóan hat: az elmúlt tíz évben 6 lemezt és két EP-t adtak ki, videoklipjeik némelyike pedig simán felérne egy-egy David Lynch jelenettel.

KI/KI

Acid, techno, rave, és euforikus lüktetés – ha bírod az ilyen jellegű bulikat, az amszterdami DJ meglehetősen dinamikus szettjén biztosan rongyosra léped a cipődet. KI/KI mindössze 15 éves volt, amikor – akkori szerelme hatására – zenét kezdett készíteni, majd éveken át kettesben járták közös szettjükkel a holland éjszakát. A páros útjai még csak pár hete váltak el, amikor a művészt megkereste egy kiadó és meghívást kapott a Spielraumra, innentől kezdve pedig sikere töretlenül haladt felfelé. KI/KI mára már visszatérő vendég a Bassianitól kezdve a Berghainig számos menő klubban, és hogy bármikor az ujja köré csavarja a közönséget, azt pénteken Inotán is bemutatja.

Palms Trax

Palms Trax, polgári nevén Jay Donaldson sztorija beleillene egy Nick Hornby regénybe: a kisvárosi angol srác akkor kanyarodott rá a zenekészítés ösvényére, amikor egy londoni lemezboltban kapott állást, majd miután Berlinben kötött ki, végre komplett trackekbe ültethette át mindazt, amit a chicagói house és a detroiti techno tanított neki. Az áttörtést a Dekmantel című EP-je hozta meg számára, aminek hatására még bátrabb kísérletezésbe kezdett. Trax bátran vegyíti a vintage house és az egzotikus techno elemeit, és igazán jókedvű, életörömmel teli szettekkel táncoltatja egy éjjelen át a közönségét.

Daniel Avery

Daniel Avery ünnepelt sztár már a brit elektronikus színtéren: a gitárzenéből induló srác 2009 környékén vágott bele a DJ-zésbe, és azóta öt saját lemezt és egy kollaborációból születő albumot adott ki, utóbbit nem mással, mint Alessandro Cortinivel, a Nine Inch Nails tagjával. Ez az együttállás már önmagában rámutat Avery meglehetősen összetett, műfajokon átívelő zeneiségére: trackjeiben ugyanolyan arányban fellelhető az experimentális techno, mint az ambient és az indie vonal, de az sem fog csalódni, aki inkább house-jellegű trackekre szomjazna.

Extrawelt

Arne Schaffhausen és Wayan Raabe párosa nem először látogat Magyarországra, ám olyan produkciót még sosem láthattunk tőlük, mint amivel az Inotára készülnek. Az Extrawelt a Centrum Productionnel karöltve egy gigászi audiovizuális show-ra készül, ami – mint a korábbi interjúnkban elmondták – még a 20 éves pályafutásukat tekintve is izgalmas kihívásnak ígérkezik. A duó az Electronic Beats x Energy Field színpad utolsó előtti nagy show-jára készül, ami feltételezhetően méltó lezárása lesz a 2023-as fesztiválnak.

Találkozunk Veszprém vármegye legfényesebb pontján!

Follow 4 follow 4 follow:

Published August 30, 2023.