Electronic Beats Hungary

5 előadó az Energy Field színpadról, akit hiba lenne kihagyni Inotán

Már csak párat kell aludni, és startol Budapesttől potom egy órányira a VEB 2023 EKF támogatásával létrejött INOTA Fesztivál, ahol amellett, hogy jót bulizhatunk a már bejáratott dj-ink és live actjeinek műsoraira, lehetőség nyílik új előadók megismerésére is. Az Electronic Beats presents Energy Field színpad produkciói közül ötöt ajánlunk most hangolódásképpen.

Paramida

„Képzeld el, hogy 1992-ben vagy egy buliban Goán, a tengerparton. Reggel nyolc van, melyik szám szól? Na, ezt a zenét írd meg” – ezzel a gondolattal mentorálta anno egy kiadó vezetőjeként Paramida (nyitóképünkön) a feltörekvő dj-ket, és ez a hangulat érvényesül saját, egyszerre dreamy és közben badass szettjein is. A jelenleg Berlinben élő művész – aki nem mellesleg a Panorama Bar rezidense – zeneíráskor az intuícióira hagyatkozik, bátran kísérletezik különböző hangulatokkal, és hisz benne, hogy a valódi zenei-self megtalálása sokkal inkább a szabadság megélésében, mint a kompromisszumkötésben rejlik.

Egy kis ízelítő Paramida zenéjéből:

Ilyen lesz a hangulat a szettjén:

DJ Seinfeld

A klasszikus zongoraművészből DJ-vé avanzsált svéd producer, Armand Jakobsson szettje garantáltan az első INOTA egyik legvibrálóbb produkciójának ígérkezik. Egy olyan alkotóról van szó, akinek a zenéjét még Aphex Twin is lejátssza a szettjeiben, és akinek már a debütalbuma is elnyerte a Rolling Stone és a Pitchfork tetszését. DJ Seinfeld a Coachella és a Glastonbury után Várpalota mellett is bemutatja lo-fi house gyökerekből eredő, breakbeattel és ambienttel operáló trekkjeit, és megismerhetjük új lemezét, a Mirrorst is, ami állítása szerint az eddigi legszemélyesebb munkája. Ja, és nemrégiben a Confidence Mannel is kooperált, akikről az idei Szigeten kiderült, hogy minden idők legszórakoztatóbb show-ját rakják össze.

Ez a friss klip mindezt le is képezi:

Várható atmoszférák:

Overmono

A walesi testvérpár, Tom és Ed Russell azok közé tartozik, akik a covidos lezárások közepette tudták igazán kibontakoztatni tehetségüket. A félig a technóból (ő volna Truss) és a törtek felől (ő pedig Tessela) érkező páros számára So U Ko című slágerük hozta el az áttörést, aminek hatására kétéve a UK legjobb live act-jének választotta a DJ Mag Best of Britih Awardson. És hogy milyen hangulatra számíthatunk tőlük? Ahogy a Fadernek adott interjúban elmondták, a végletekben hisznek:

“azt szeretjük, ha a közönség nem tudja eldönteni, hogy sír vagy nevet ugyanabban a pillanatban.”

Klipjeikkel pedig már csak azért is érdemes melegíteni a show-ra, mert nagyon szerethető a mindenhonnan visszaköszönő, védjegyükké vált kutyás koncept.

Így nyomják élőben:

Rival Consoles

A shoegaze, ambient, minimal techno és cinematic elemekkel operáló Ryan Lee West bizonyos szempontból tradicionális zenészarc: mindig is fontos volt számára, hogy a gépi trackek mögött fellelhető legyen a klasszikus dalszerzési folyamat, új lemezén pedig egyenesen akusztikus hangszerekkel vegyíti a szintetizátort. Az alkotó emellett szívesen kooperál más művészeti formákkal is: Articulation című lemezén rajzokat használt, kollaborált kortárs tánc társulatokkal, és filmzenét is írt már, többek között a Black Mirror Striking Vipers című részéhez. Ezek alapján már sejthető, hogy Inotán is többet kapunk egy klasszikus live actnél: az audiovizuális elemek biztos, hogy felérnek majd egy éberálommal Rival Consoles performanszán.

Egy klip ízelítőnek:

És amire a live acten számíthatunk:

Дeva

Takács Dorinát valószínűleg már senkinek sem kell bemutatnunk, Inotás performansza azonban merőben eltér majd attól, amit az eddigi koncertjein megszokhattunk: Deva ezúttal maga mögött hagyja megszokott dalait, és végig improvizálni fog. A fuvolával, szintivel, hárfával, kalimbával és speciális effektekkel megfűszerezett produkció egyszeri és megismételhetetlen koncert lesz, amin Dorina egy új arcát ismerhetjük meg.

Egy klip ízelítőül:

Deva live actje – de most nem ilyen lesz, ugye:

Találkozzunk Inotán, hiszen szinte már ott vagyunk!

Szociális kapcsolódási lehetőségek:

Published August 25, 2023.