Electronic Beats Hungary

Legowelt, a holland szintilord bemutatja titkos menedékét, vagyis annak ritka hangszereit

Jelenleg Hollandia viszi a hátán az öreg kontinens talán legérdekfeszítőbb – egyszerre táncoltató és masszív művészi vénát is felmutató – elektronikus zenei vonulatát, rengeteget merítve a 80-as évek italójából, a dark és gót ízvilágból, a mindenféle komor és kozmikus wave-ekből. Mintha egykor szebb napokat látott Depeche Mode Klubok megemberelték volna magukat, és kitalálták volna a jövőjüket, ami a múltnak sem fordít hátat.

Ennek a – nagyon komoly mértékben analóg zenegépek uralta – szcénának az egyik főkolomposa a Hágában éldegélő Danny Wolfers, azaz Legowelt, a neoromantikus és távolba vesző szintifutamok fura ura, aki már huszonéve is ilyen trekkekkel kábelezte újra az elménket:

És az elmúlt években sem veszített semmit a kreativitásából:

Na, és ő most egy friss videóban végigbevezet minket jelentős szintetizátorgyűjteményén, kiemelve néhány kevésbé ismert, illetve viccesen olcsó hangszert, amik kellemesen nosztalgikus hangzással bírnak. Azzal, amiket a lemezein is hallani. A producer beszél azokról a hangszerekről is, amik animációs filmje, az Ambient Trip Commander soundtrackjét alakították.

Billentyűk, növények, szakmázás egy barátságos weirdóval – ugorjatok neki, bele, vele:

Minket pedig kövessetek be bárhol:

Published July 28, 2022.