Electronic Beats Hungary

Legóból fullos dj-pult: kipipálva

Itt van ez az ember, aki Look Mum No Computer néven futtatja magát, amúgy Sam Battle-nek hívják, és akit most a dán műanyagkockás játékcég bízott meg azzal, hogy ugyan már dobjon össze egy rendesen funkcionáló dj-dekket legóból. Tehát két lemezjátszót plusz keverőt.

És megcsinálta: végül a külső burkolatot 4000 építőelem alkotja, négy motor vezérli a tányérok forgását, és hatásvadász hangeffekteket is beleépített, egyértelműsítve, hogy a célközönség bizony nem a deeptechnósok. A cucc elektronikáját a Lego Mindstorms nevű, programozható robotikai rendszerből lett felhúzva, amit a népszerű dán plasztiktermékekkel való együttműködésre terveztek.

Az alábbi videó végén pedig működés közben is meg lehet csodálni a trippelősen színes dekk működését:

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy a Legó összekeveredik valahogyan az elektronikus zenével, egy programozó például egyszer a saját acid house-zát játszatta el egy kizárólag ilyen építőelemekből eszkábált konstrukcióval, készültek ilyen replikák a legismertebb lemezjátszóból és dobgépekből, de egy művész azt is elképzelte már, hogyan nézhet ki egy lemezbolt a Lego-világban.