Electronic Beats Hungary

“Végre csináltam egy olyan trekket, amit le is fogok játszani egy buliban”

Kristof Kelemen nevét nem kell kétszer belekiabálni az éjszakába, a Pure Lust-família tagjáról van szó, aki kalapja mögül mindig elvezeti a gyanútlan (vagy gyanús!) szemlélődőt a tánczenék lassabb, ezoterikusabb, líraibb körleteibe.

A címbe foglalt idézet pedig tőle származik, abból az apropóból, hogy a hasonló hangvételű bécsi Heimlich kiadó kötelékében, egy válogatáslemezen jelent meg új dala, amihez Szemerey Bence készített klipet. A videó minden hatásvadászattól, sallangtól mentes, a koncepciója ugyanis az volt, hogy “nem kell történnie semminek, hanem csak megyünk az úton, mint egy magányos ködös reggelen a reptérre, de aztán mégsem mész el, mert rájössz, hogy nem jobb máshol sem a ködben.” Fair enough. Nézzük is meg:

Kristóf a faggatása során arcába irányított lámpa hatására elmondta nekünk, hogy a trekk még az első karantén alatt született, és alapvetően a tél elmúlását, a tavasz eljövetelét vizionálja, konkrét ötletek nélkül, improvizációs foszlányokból merítkezve indult neki, aztán “egyszer csak az lett a jó, amire nem is számítottam, és elkezdődött egy nagyon gyors munkafolyamat, kábé egy nap alatt el is készült, utána már csak csiszolgattam, hangszíneket váltogattam. Végre csináltam egy olyan trekket, amit le is fogok játszani egy buliban, azért eddig nem erről voltam feltétlenül ismert.”

A komplett válogatáslemez itt fogadható be egészében:

Published December 21, 2020.