Electronic Beats Hungary

Kornél Kovács menti meg a szilvesztert Budapesten

👉 FB event: bit.ly/TEBNYEEvent
👁 YT stream:  bit.ly/TEBNYEYT
⚡️ Zoom buli: bit.ly/TEBNYEZoom

És még néhány jó fülű és jó kézimunkájú magyar dj, plusz egy igazán hip zenekari szupergrupp is felhoppan 2020 utolsó éjszakájának nagy bulivonatára, amire itt lehet előzetesen bejelentkezni. De miért jó ez nekünk, miért jó ez nektek? Elmondjuk röviden.

FRISSÍTÉS: Úgy tűnik, 2020 még mindig tartogat meglepetéseket. Axel Boman sajnos megbetegedett, és így az előírásokat betartva otthon kell maradnia. Kornél Kovács, a La Boum All Stars és a galaktikus hazai DJ-k viszont változatlanul velünk lesznek. Holnap este találkozunk (állítsátok be az emlékeztetőt a YouTube-on!)

Ugyan az önmagában izmos érv, hogy a kijárási korlátozás ellenére lesz egy szilveszteri házibuli az ékesfővárosban, amin úgy lehet részt venni, hogy nem kell kitenni a lábakat otthonról (röviden: a Zoomon keresztül, ráadásul nem csak nézőként!!!, hosszabban pedig itt tessék erről olvasni), azért pár zenés-táncos tartalommal hadd illusztráljuk, miért fognak éppen az illetékesek zenélni, mi és ti pedig táncolni rájuk. Kezdjük a svédekkel, akik amúgy tényleg elrepülnek hozzánk az extraspeciál parti kedvéért: Axel Boman és Kornél Kovács főképp arról nevezetesek, hogy úgy játszanak komoly szetteket, hogy közben egy nanoszekundumig sem veszik magukat véresen komolyan. Ez pedig igazi jupiteri-szaturnuszi értelemben vett ritka együttállás.

De hogy személyenként is haladjunk: Axel zenéjét egyszer úgy írták le, hogy “nyers, játékos és a lélek tengereivel átitatott” – és hát tényleg sosem simul bele a house zenei status quóba, annál inkább kínál élvezetes meglepetéseket. Persze nem is várnánk kevesebbet egy skandinávtól, aki művészeti iskolában végzett, megfordult a Red Bull Music Academyn, mixelt a Dekmantelnek, Boiler Roomnak, XLR8R-nek, remixelt Talabotnak, DJ Hellnek és az énekesnő Robynnak, visszatérő vendége Tim Sweeney agyonrespektált Beats In Space rádióműsorának, és így tovább.

A stockholmi szcéna egyik legjobb képességű dj-jének tartott figura a Border Community-s Petterrel és a szinte hivatalosan is őrültként számon tartott Kornél Kováccsal csinálta meg a Studio Barnhus kiadót éppen tíz éve, és szerencsére utóbbi pajtása is vele tart, akiről meg aligha kell esszéket írni – a budapesti LavaLava szervezőbrigád sokéves munkájának hála érdemeit széles körökben ismerik és elismerik a fővárosban, ahol még olyanok is elmennek a KK-szettekre, akik amúgy talán nem is járnak ilyen bulikba.

A hangulat megcsinálása borítékolható, és ebbe szerencsére a hazaiak is beleteszik majd a magukét. Például a magyar James Blake Perrin, aki nemrég a Káli-medencét tette meg videoklipjének főszereplőjévé, de ezúttal egy nyilván soullal és funkkal pezsgőként meglocsolt dj-szettel készül.

Érkezik még a női dj-divízió tagja, Vatsanah, aki a karanténidőszakban például belemerült másik hobbijába, a fermentálásba, hozzánk viszont nem világbajnok uborka kimchijével jön, hanem egy kiadós warmuppal.

Ha már említettük a lávafiúkat, hát persze, hogy Tolo is vulkanikus trekikkel készül. Meg nyilván előre megtippelhetetlen csavarokkal – hát van még valaki, aki egy klubos szettbe képes belecsempészni egy adag Lázár Gábort?! (A trükkhöz a 18. perchez kell csévélni az alábbi videóban.)

Az estét végül két technószakember, LAU és Mankind juttatja csúcsra. Hát dehogy kell ennél többet mondanunk!

Még egyszer, Facebook-esemény itt, és ne felejtsétek telepíteni már most a Zoomot, mert ti is részesei lehettek a műsornak!

Published December 27, 2020.