Electronic Beats Hungary

Kollab albumon egyesíti erejét The Bug és KMRU

A brit producer, Kevin Richard Martin – ismertebb nevén The Bug – a kenyai ambient előadóval, KMRU-val áll össze egy vadonatúj közös albumon, a Disconnecten.

A hat számot tartalmazó lemez június 14-én jelenik meg a Phantom Limb kiadónál, és állítólag “a rettegés, a remény és az elmélyült hangzások” tanulmánya, amelyen KMRU (vokál)hangja és Martin productionje kel frigyre a mélytengeri árkokig nyúló dub, az ambient és a negatív tér keresztmetszetében.

Az új lemez első dala, a Differ már meg is jelent, itt hallgatható:

Ami az egymásra találást illeti, Martin KMRU-ra az Under The Bridge című 2020-as rövid dokumentumfilmet látva figyelt fel.

“Azonnal lenyűgözőnek találtam Joseph zenéhez való hozzáállását, és a beszédhangja is magával ragadó, lágy, a finoman hordozott akcentusával”

– mondja róla a kiadó oldalán, és idővel az is kiderült, hogy a másik fél meg egyenesen Bug-rajongó. Szó szót követett, eleinte csak Instagram üzenetekben, aztán egyszer csak Kevin fogta magát, és meghívta magához Josephet, hogy csináljanak már egy közös albumot. És lőn.

 

Azoknak, akik ismerik a két művész munkásságát, első hallásra furcsán hangozhat a tény, hogy a field recordingokra szakosodott KMRU ezúttal a hangjával van jelen, valójában viszont pontosan jól fekszik abba a narratívába, amit mindketten magukénak éreznek és űznek: hogy kiaknázzák a nem szokványos megközelítésekre való hajlandóságukat. Júniusban meg is ismerhetjük a végeredményt.

(Szavak: Unger András)

FOLLOW 4 FOLLOW 4 FOLLOW:

Published April 10, 2024.