Electronic Beats Hungary

Kihúzták I Hate Modelst a lineupból, mert magángéppel akart érkezni a fesztiválra

A mindig maszkban és félmeztelenül fellépő francia dj és producer, I Hate Models kikerült a marseille-i Le Bon Air fellépői sorából. A döntést azután hozták meg a szervezők, hogy a művész bejelentette igényét, hogy private jettel szeretne érkezni.

“A Le Bon Air Fesztivált 2016-ban indítottuk el azzal a céllal, hogy a lehető legfelelősségteljesebb rendezvényt hozzuk tető alá. Elvárjuk, hogy ebben a gondolatiságban ne csak a művészek, de még a közönség is osztozzon. Egyetlen fellépő sem érkezett még hozzánk soha magángéppel: ez a rendkívül környezetszennyező közlekedési eszköz ötvenszer több széndioxiddal terheli meg a környezetet, mint egy vonat.”

“Ez egy ökológiai, gazdasági és társadalmi aberráció, amelyet szisztematikusan elutasítunk”

– írták ki a szervezők egy többoldalas posztban az Instagramra.

I Hate Models ügynöke csalódottságának adott hangot, mondván, az előadónak aznapra volt már egy másik lekötött szettje is Németországban, és csak ez a közlekedési opció maradt életképes, hogy odaérhessen Marseilles-be, ráadásul állták volna annak költségét, sőt, még a CO2-kibocsátás értékét is ellentételezték volna (sic!).

I Hate Models helyett végül KI/KI ugrik be a slotra. Nem mondjuk, hogy nem járnak jobban a fesztiválozók a trance queennel ☻

Published May 16, 2024.