Electronic Beats Hungary

Itt van Kelela elragadó tavalyi albumának, a Ravennek a ragyogó remixalbuma

Kelela, az innovatív R&B frontvonalbeli etióp-amerikai énekesnője tavaly alig pár hónappal a 40. születésnapja előtt egy érzéki és érzelmektől fűtött, a fekete queer nőiesség köré fonódó második albummal áldott meg minket, amin csodálatosan váltották egymást az ambient szőnyeges és a táncos, elengedős dalok – ez volt a Raven, amit frissességével és önazonosságával nem túlzás 2023 egyik top lemezének nevezni.

A Warpnál megjelent anyagnak pár napja kijött a remixlemeze, egy borzasztóan erőteljes közreműködői felhozatallal: Loraine James, Yaeji, LSDXOXO, DJ Swisha, TYGAPAW, Shygirl, na meg a többiek, nem is soroljuk, itt van mindenki, sok jó ember kis helyen is elfér:

“Néha úgy érzem, hogy csak azért írok dalokat, hogy halljam aztán a remixet”

– mondta Kelela a RAVE:Nről a Pitchforknak. “Írás és felvétel közben gyakran azon gondolkodom, hogyan lesz valami áthangszerelve.”

A megjelenés kapcsán Kelela azt írta még az Instagramon, hogy nem csak a hangzások és tánczenei hagyományok széles skálája van képviselve a lemezen, de mindegyik szám olyan, mintha egy saját világ lenne (ezzel nem tudunk vitázni). “A remixprojektek nem csak arról az örömről és katarzisról szólnak, amit a felforgatás és átrendezés okoz nekünk – hanem arról is, hogy kiemeljük azoknak a művészeknek a zseniális munkásságát, akik inspirálnak minket.”

Na még három klip a remixalbumról, aztán hadd szóljon az egész is:

MÉG TÖBB JÓ ZENE A NAGYVILÁGBÓL EBBEN A FOLYAMATOSAN FRISSÍTETT PLAYLISTÜNKBEN.

FOLLOW 4 FOLLOW 4 FOLLOW:

Published February 13, 2024.