Electronic Beats Hungary

Nils Frahm naplementés koncertjével indul el az ország legizgalmasabb új fesztiválja egy hőerőmű területén

Az első INOTA Fesztivál arról a várpalotai városrészről és az egykor ott üzemelő hatalmas erőműről kapta a nevét, ahol augusztus 31-én begyújtja a rakétákat, 100+ fellépővel.

Azt nem lehet állítani, hogy rettenet lenne a magyar fesztiválfelhozatal, sőt. Egészen jól állunk Daadtól Bánkitóig, Fekete Zajtól Alkotótáborig, Kolorádótól a BABAR-ig, Ubieklektiktől a Katlanig.

Azt viszont nem lehet állítani, hogy ekkora rozsdaövezeti indusztriális területen valaha is fellépett volna egy hosszú sornyi izgalmas, valamiben újat mutató, gondolkodtató vagy éppen táncoltató zenész és dj – és ami még újszerű az INOTA Fesztivál felhozatalában, az az, hogy a zenén túl masszív, nemzetközi alkotókkal megrakott fényművészeti és vizuálos paletta kényezteti majd a retinánkat.

Grandiózus kortárs kiállítás egy hőerőműben, miközben újhullámos elektronikus zenék szólnak több színpadon – lehet ennél átfogóbb, a korszellemre reagáló fúziót elképzelni?

Vimeo

By loading the video, you agree to Vimeos’s privacy policy.
Learn more

Load video

Az augusztus 31. és szeptember 3. között várományos fesztivált ráadásul nem kisebb név nyitja meg, mint a világszerte teltházakat produkáló, kiemelkedő német zeneszerző, Nils Frahm, aki ráadásul legutóbbi lemezén, a Music For Animalson már elhagyta a zongorát, és egy három órányi ambient maratonra hív.

Rajta kívül a csütörtöki napon Konstantin Sibold, a Platon Karataev, Sobek + Mulya párosa, a LavaLavás Tolo és Falcao, és még sokan mások felelnek majd a fesztivál atmoszférájának megalapozásáért – a napijegyek pedig már pörögnek is (egyelőre csak) erre a napra.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

További komoly nevek a három napos lineupban: Overmono, Palms Trax, Daniel Avery, DJ Seinfeld, Ellen Allien, Blackhaine, KI/KI, Caterina Barbieri, Max Cooper, Nene H, Robert Henke, Rival Consoles, Oscar Mulero, Lebanon Hanover, Space Afrika, Maruwa, és még nagyon sokan mások. Bónusz, hogy a már önmagában is lenyűgöző terület alig egy órára van Budapesttől és 20 percre a Balatontól.

Már csak négy hónap!

Follow 4 follow 4 follow:

Published April 20, 2023.