Electronic Beats Hungary

Nils Frahm naplementés koncertjével indul el az ország legizgalmasabb új fesztiválja egy hőerőmű területén

A VEB 2023 EKF támogatásával létrejött első INOTA Fesztivál arról a várpalotai városrészről és az egykor ott üzemelő hatalmas erőműről kapta a nevét, ahol augusztus 31-én begyújtja a rakétákat, 100+ fellépővel.

Azt nem lehet állítani, hogy rettenet lenne a magyar fesztiválfelhozatal, sőt. Egészen jól állunk Daadtól Bánkitóig, Fekete Zajtól Alkotótáborig, Kolorádótól a BABAR-ig, Ubieklektiktől a Katlanig.

Azt viszont nem lehet állítani, hogy ekkora rozsdaövezeti indusztriális területen valaha is fellépett volna egy hosszú sornyi izgalmas, valamiben újat mutató, gondolkodtató vagy éppen táncoltató zenész és dj – és ami még újszerű az INOTA Fesztivál felhozatalában, az az, hogy a zenén túl masszív, nemzetközi alkotókkal megrakott fényművészeti és vizuálos paletta kényezteti majd a retinánkat (napi bontás itt).

Grandiózus kortárs kiállítás egy hőerőműben, miközben újhullámos elektronikus zenék szólnak több színpadon – lehet ennél átfogóbb, a korszellemre reagáló fúziót elképzelni?

Az augusztus 31. és szeptember 3. között várományos fesztivált ráadásul nem kisebb név nyitja meg, mint a világszerte teltházakat produkáló, kiemelkedő német zeneszerző, Nils Frahm, aki ráadásul legutóbbi lemezén, a Music For Animalson már elhagyta a zongorát, és egy három órányi ambient maratonra hív.

Rajta kívül a csütörtöki napon Konstantin Sibold, a Platon Karataev, Sobek + Mulya párosa, a LavaLavás Tolo és Falcao, és még sokan mások felelnek majd a fesztivál atmoszférájának megalapozásáért – a napijegyek pedig már pörögnek is (egyelőre csak) erre a napra.

További komoly nevek a három napos lineupban: Overmono, Palms Trax, Daniel Avery, DJ Seinfeld, Ellen Allien, Blackhaine, KI/KI, Caterina Barbieri, Max Cooper, Nene H, Robert Henke, Rival Consoles, Oscar Mulero, Lebanon Hanover, Space Afrika, Maruwa, és még nagyon sokan mások. Bónusz, hogy a már önmagában is lenyűgöző terület alig egy órára van Budapesttől és 20 percre a Balatontól.

Már csak négy hónap!

Follow 4 follow 4 follow:

Published April 20, 2023.