Electronic Beats Hungary

Az IKEA új lemezjátszót dob piacra

“Hogyan lehet egy lemezjátszót merészre, mégis egyszerűre és megfizethetőre szabni, hogy azzal meg lehessen lepni egy barátot? Erre a kérdésre kereste a választ Carmen Stoicescu mérnök és Friso Wiersma dizájner az IKEA és a Swedish House Mafia OBEGRÄNSAD kollekciója számára” – így mindenki kedvenc svéd bútoráruházának szavai a friss közleményben, ami a friss eszközről szól.

Azt is írják, hogy a tervezett kollekció – amely egy íróasztalt és egy karosszéket is tartalmaz – célja, hogy támogassa azokat, akiknek

“korlátozott a költségvetésük, de korlátlan a kreativitásuk.”

Carmen Stoicescu, az IKEA terméktervező mérnöke

A lemezjátszó specifikációi egyelőre ismeretlenek, de a cég megjegyzi, hogy elegáns, minimális stílusú, és működik az ENEBY hangszóróval.

Friso Wiersma, a lemezjátszó kinézetéért felelős designer szerint:

“a masszív, vaskos kialakítás igazi jelenlétet kölcsönöz a lejátszónak a szobában. Átadja a zene fizikai jellegét, így valóban igényt tart a térre, amelybe beleszövődik a zene – ahelyett, hogy összemosódna azzal.”

Vagyis a ma divatos, szupervékony, szinte észrevétlen lejátszókkal szemben egy masszív statement-et akartak létrehozni. A fenti fotó alapján úgy tűnik, sikerrel.

Az IKEA-nak egyébként derék múltja van, ami az otthon-zene kapcsolatokat illeti. A nélkülözhetetlen zenei objektumok, úgy mint lemezek, kazik, eszközök tárolására alkalmas megoldások már legalább 1952 óta szerepelnek a kínálatukban (a KALLAX máig a dj-k egyik kedvenc vinyltároló polcrendszere), de az 1973-as IKEA-katalógust lapozgatva még több zenei tárgyra lelhetünk, köztük zongorával, sztereórendszerrel, erősítőkkel és egy lemezjátszóval.

Na, hát lemezjátszót azóta sem dobtak újra piacra, egészen mostanáig. Idén ősszel pedig már meg is lehet majd vásárolni.

De szerencsére a friss Telekom Electronic Beats válogatást már enélkül is lehet hallgatni:

Bekövetések mindenhol:

Published June 14, 2022.