Electronic Beats Hungary

A Balaton mellé, tóparti brutalista szállodába visszük az új hotelbulit

Négy éve történt, hogy fogtuk az egykor szebb napokat látott budapesti Körszállót, megtöltöttük pár dj-vel és veletek (percek alatt lett teltházas), és nem tudjuk tagadni, bár nem is akarjuk, hogy pontosan azóta rugózunk a folytatáson.

Erre a folytatásra egészen mostanáig kellett várni, de azt már most érezzük, hogy megérte.

A helyszín ugyanis, amit találtunk, még a Körszállónál is szocialistább, betonabb, disztópikusabb + jár hozzá egy saját homokos tópart is: ez az egykori Kék-tó Hotel, egy űrhajóformát idéző, lépcsőzetes brutalista csoda, ami KISZ-táboroknak is otthonául szolgált, de akár csehszlovák scifik is foroghattak volna benne (vagy talán forogtak is).

Súlyosan instagram-kompatibilis vasbeton épülettömeg a zsebkendőnyi birtokon – már fotókon is szuggesztív, de higgyétek el, élőben még vadabb a látvány.

Szóval ide fogunk költözni ezen a hétvégén, július 15-én szombaton (FACEBOOK-ESEMÉNY ITT!), a déltől éjjel kettőig tartó derbit zenei részről olyanok vezénylik, mint az egyre magasabbra törő Z-generációs hősnő, Ajsa Luna, az érzékeny trapherceg Gyuris, az éppen friss nagylemezzel jelentkező Freakin Disco, az energikus fúziós ska-t játszó Hakumba, dj-oldalról pedig Tolo, Adis is OK, Katamii, Ruenge és Subotage erősít.

Persze a körszállós legendáriumhoz hasonlóan most sem hagyjuk parlagon a néhai pártállami szobákat: azok itt is tematikus terekké lényegülnek át, művészeti projektekkel, popup színházzal, és mindenféle más meglepetéssel.

A helyszín maga egyébként ma már a Manas Gardené, ami egy 80 hektárosos tájregenerációs permakultúra projekt előszobája, egy közösségi szabad-tér, bemutató- és oktatóközpont Mandalakerttel, tóval, nyári konyhával és kemencével, csirkekomposzttal és Geodóm palántázóval.

Szociáldemokrata platformjaink:

Published July 11, 2023.