Electronic Beats Hungary

Ha esetleg kérdeznéd, mi van az MGMT frontemberével

Akkor a válasz egy tüzes diszkóval alkarnyi vastagon megtöltött, új zene formájában érkezhet meg a füledbe, ha hagyod, és miért ne akarnád hagyni, amikor odakint mínuszok repkednek és vakcinák késnek.

Andrew VanWyngarden – szóló művésznevén Gentle Dom – mindannyiunk nevében szólal fel trekkjében, megüzenve, hogy fogytán a türelme, és nagyon hiányzik már neki, hogy New Yorkban táncoljon. (Azzal a kitétellel, hogy mi már Budapesten is örülnénk ennek.) A szám ennek megfelelően elejétől a végéig bír az amerikai metropolisszal szorosan összekötött tudatállapot, az úgynevezett optimizmus minden jegyével: uptempó, pumpáló lábdobokra rakott, mosolyra húzós, a függetlenség szpiritjével nyakonlocsolt. És akár egy szebb korban is születhetett volna.

Érdemes Andrew SoundCloudján körülnézni, töltögetett oda még különböző kísérleti, furapop trekkeket szép számban az elmúlt években, meg hát mégiscsak arról az emberről van szó, aki a 2000-es évek egyik legmágikusabb himnuszát rakta le az asztalra, ami gyönyörűen öregedett.

Úgy látszik, nála mindig érdemes kopogtatni egy kis pozitív töltetért, és aki még több esélyt adna neki, az hétfőként tekerjen a saját rádióműsorára.

Published January 20, 2021.