Electronic Beats Hungary

A Bicep tovább fűti a párás tekintetű nosztalgiavonatot

A mögöttünk álló néhány évben kevés duó ragadta úgy derékon az emlékek kristályos áradatát és formált belőlük zenét, mint a belfasti születésű londoni lakosok, Matt McBriar és Andy Ferguson. Jó, hogy most is aktívak a stúdióban, mert az általuk megpendített, dicső rave-érákat újra a látótérbe helyező érzelmes klubtrekkeket a koronakorszak úgy felererősíti, mint a nagyító, ami alá a világot felfedező gyermekek hangyákat szoktak helyezni.

Új dalukhoz, a Sundialhoz egy 1973-as bollywoodi filmből, a Raja Raniból csentek vokálmintát, helyeztek alá sodró breakbeatet, szűrték át visszahangon, és megint kifullozták az ellenállhatatlansági faktort.

Hogy ez is meglegyen, innen származik az énektéma:

“Ami a hangmintázást illeti, az indiai zene a blogolós idők óta (a Feel My Bicep eredetileg ugye egy zenebuzi blogként indult, aztán a srácok zenélni is kezdtek, és ma ott tartunk, hogy elektronikus fesztiválok kapkodnak utánuk száz kézzel – a szerk.) elbűvölt bennünket, sőt, talán India lehetett az acid house eredeti szülőhelye ezzel a zenével. Kelet-Londonban élve mindenhol fellelhető az indiai befolyás és a zene, és az elmúlt években mindketten hatalmas rajongói lettünk a bollywoodi filmkultúrának, különös tekintettel a női szoprán énekelőadásokra” – mondták a fiúk az új megjelenés kapcsán.

És a lényegi infó így a végére: január 22-én érkezik a Ninja Tune-nál második nagylemezük, az Isles. Naptárakba beírni! Itt meg meghallgatni ezt a korábbi nagyszerűségüket:

Published January 14, 2021.