Electronic Beats Hungary

A Bicep tovább fűti a párás tekintetű nosztalgiavonatot

A mögöttünk álló néhány évben kevés duó ragadta úgy derékon az emlékek kristályos áradatát és formált belőlük zenét, mint a belfasti születésű londoni lakosok, Matt McBriar és Andy Ferguson. Jó, hogy most is aktívak a stúdióban, mert az általuk megpendített, dicső rave-érákat újra a látótérbe helyező érzelmes klubtrekkeket a koronakorszak úgy felererősíti, mint a nagyító, ami alá a világot felfedező gyermekek hangyákat szoktak helyezni.

Új dalukhoz, a Sundialhoz egy 1973-as bollywoodi filmből, a Raja Raniból csentek vokálmintát, helyeztek alá sodró breakbeatet, szűrték át visszahangon, és megint kifullozták az ellenállhatatlansági faktort.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Hogy ez is meglegyen, innen származik az énektéma:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

“Ami a hangmintázást illeti, az indiai zene a blogolós idők óta (a Feel My Bicep eredetileg ugye egy zenebuzi blogként indult, aztán a srácok zenélni is kezdtek, és ma ott tartunk, hogy elektronikus fesztiválok kapkodnak utánuk száz kézzel – a szerk.) elbűvölt bennünket, sőt, talán India lehetett az acid house eredeti szülőhelye ezzel a zenével. Kelet-Londonban élve mindenhol fellelhető az indiai befolyás és a zene, és az elmúlt években mindketten hatalmas rajongói lettünk a bollywoodi filmkultúrának, különös tekintettel a női szoprán énekelőadásokra” – mondták a fiúk az új megjelenés kapcsán.

És a lényegi infó így a végére: január 22-én érkezik a Ninja Tune-nál második nagylemezük, az Isles. Naptárakba beírni! Itt meg meghallgatni ezt a korábbi nagyszerűségüket:

Published January 14, 2021.