Electronic Beats Hungary

A hét hazai mixe, még ha nem is a héten készült: Gely

Kezdjük a hírértékkel: Gely = az ember, akit korábban Soundbank néven ismerhettünk, és olyan projekteket vitt a pesti éjszaka európaibb felében, mint a néhai Designer Drums és a Decentralizált Pálmafák bulisorozatok, ma pedig Route 8-tel közösen igazgatják a This Is Our Time nevű kiadójuk gallérját.

Na de honnan a névváltás? Erről ezt mondta nekünk: “A lockdownok után már nem éreztem különösebb kötődést az előző aliashoz és annak mellékzöngéihez, ideje volt váltani, lezárni egy időszakot és nyitni egy újat.”

És, ha úgy vesszük, a Deeprhythmsnek bő egy hónappal ezelőtt készített mixe a hivatalos nyitány, vagy újjáalakulás, tekintse ki ahogy akarja – az biztos, hogy Gely továbbra is bizonyítja, hogy az egyik legjobb hazai klubzenekurátor, aki aztán keverő által szép rendbe is rakja a kiválogatott zenéket. A mix bónusz izgalma, hogy mindössze egyetlen (!) zene van benne, ami a kilencvenes évek után készült.

Ő maga azt mondta az itt hallható 1 és negyed óráról:

“Általában fáradságos és hosszú folyamat nekem egy új mix felvétele, amivel elégedett is vagyok, és ez most sem volt másképp. Ráadásul ez volt az első alkalom, hogy a Covid-időszak óta ilyet csináltam, és egy kissé vándorlós, álmodozós mix lett belőle, ami talán egyfajta vágyakozást tükröz – de a hallgatóra bízom, hogy eldöntse, mi ennek a tárgya.”

Gelyt itt lehet bekövetni Soundcloudon, ha valaki eddig ezt elmulasztotta volna.

Published September 19, 2023.