Electronic Beats Hungary

Ismét a trükkös zenék csúcskiadójánál jelenik meg Lázár Gábor új albuma

Lázár Gábor (külföldieknek, expatoknak: Gabor Lazar) nem új figurája a kísérletező kedvű színtérnek, pár éve viszont nem csak megteremtett magának egy teljesen új zenei univerzumot, de az számos ajtót nyitott ki előtte a nemzetközi frontokon: nem elég, hogy Aphex Twin több fesztiválon is játszott tőle a szettjeiben, fesztiválfelkérések sora kopogott be hozzá, de a legnagyobb siker mindenképpen az, hogy a Planet Mu kiadó is bejelentkezett nála.

2020-as Source című lemeze már itt jött ki, akkor azt írtuk róla:

“Gábor vakítóan hófehér, szinte továbbfokozhatatlan, poszthumán vegytisztaságú trekkjei most – szándékosan vagy sem, de – a korábbiaknál is többet merítenek a basszuszenei örökségből, mintha csak az évekkel ezelőtt látványosan elhalt dubstep és a kísérleti zene közös, megigazult reinkarnációját hallanánk. Fehér Gandalf becsekkol a sötét klubba és darabokra szedi a membránokat.”

És most itt a folytatás a kanyarban: februárban jön a Boundary Object, amit Budapest és Prága között ingázva rögzített. A sávokat valós időben, vágatlanul vette fel egy saját maga által fejlesztett kompozíciós felületen. Izgin hangzik, és itt már lehet is belőle kapni egy szeletet:

És akkor már álljon itt a tracklist is:

01. Boundary Object I
02. Boundary Object II
03. Boundary Object III
04. Boundary Object IV
05. Boundary Object V
06. Boundary Object VI
07. Boundary Object VII
08. Boundary Object VIII

Február 25. a dátum, hát persze, hogy várjuk.

Egyéb típusú bekövetések:

Published January 17, 2022.