Electronic Beats Hungary

Megremeg a halászlé: itt a bajai elektró, és szintén nagyon jólesik

Ahogyan azt a múlt év izgalmas hazai lemezeiről szóló cikkünkben is megírtuk, a nemzeti acidfelsőház balatonalmádi képviselője, DJ Mesterházy nemrég újra bepöccentette kiadóját, a Syrupot ezzel a színes-erős válogatással, és most itt a folytatás B166ER-től.

Akit nem ismertünk, ezért ahhoz fordultunk, aki velünk ellentétben viszont igen: DJ Mesterházyhoz.

“Ő Mészáros Zoltán, bajai lakos. Kábé olyan arc, akire azt szokás mondani, hogy nélküle nem tartana ott a hazai minimáltechno szcéna, ahol tartott a hősidőben. Évtizedekben mérhető a délvidéki minimálosokat összefogó munkássága, a számottevő múlt után ez az első elektró stílusban készült lemeze.”

Roncsolt pressfotón emberünk:

Egyébként Bács-Kiskun megye második legnagyobb települése valóban kitüntetett helyet foglalt el az ezredfordulós magyar underground térképén, kiadótulajdonos Ákos szerint azért, mert kellően távol volt Budapesttől, viszont épp Szeged és Pécs között félúton, így mindkét nagyvárosból megérte átkocsikázni egy-egy veretésért (a jellemzően zártkörű partikra).

Itt lehet rátapadni B166ER valóban behúzósan jó albumára, itt pedig a Bandcampen lehet támogatni őt abban a felismerésben, hogy a fiókjában rejlő állítólag fél terrányi többi zenét is érdemes lesz majd a világ elé tárnia. Mert hát érdemes lenne!

Published January 13, 2022.