Electronic Beats Hungary

Fontos kapcsolódásokat alakít ki a rave, mondja egy friss tanulmány

Na ne mondd, Sherlock, na köszi, Nyilvánvaló Kapitány! – mondhatnánk viccesen, de ne vicceljük el, mert ez a kutatást a University of Kent készítette, többszáz ember részvételével és Dr Martha Newson kognitív antropológus vezetésével, tehát legfeljebb azt mondhatjuk, hogy a tudomány is aláhúzta most azt, amit eddig sokan csak éreztünk, érzékelgettünk.

A Frontiers in Psychology által közölt tanulmányból az derül ki, hogy a rave-eken való jelenlét gyakran szociális kötelékek kialakulásában materializálódik, ami

megmagyarázza, hogy a ravekultúra miért maradt fenn töretlenül az elmúlt 30 évben.

Bár ezekhez a közösségekhez és a hozzájuk gyakran kapcsolódó drogokhoz régóta egy vörösen izzó stigma társul, Newson a résztvevőkkel készített kérdőívek alapján arra jutott, hogy akik ilyeneket használtak, különösen pszichedelikus szereket, azok voltak a leginkább hajlamosak a rituális környezetben történő “tartalmas” társas kapcsolatok kialakítására. A kutató szerint nem véletlenül alkalmazzák már ezeket a szereket bizonyos esetekben a depresszió, a poszttraumás stressz vagy akár az anorexia kezelésében.

Newson szerint “a ravekultúrához kapcsolódó negatív konnotációk leküzdése nagy kihívás, de ez a kutatás azt mutatja, hogy a raverek valóban viselkedésbeli előnyök birtokába kerülnek, amiket ezeken az eseményeken tesznek magukévá. az élményből nyerhetnek. Az az igényünk, hogy értelmesen kapcsolódjunk másokhoz, mindig is jelen lesz – legyen az egy kórusban éneklés a templomban, vagy technóra toporgás egy használaton kívüli raktárban.”

(via)

Követgess be minket errefelé is:

Published September 30, 2021.