Electronic Beats Hungary

Fiatal királynő is megnyalja a kősziklát: Vessel, Pixelord és Héctor Oaks új klipjei

Szeretünk zenei videókat mutogatni, mert eléggé meg tudják csinálni az ember napját. Most is a horgunkra akadt három, amit muszájnak érzünk odadörgölni az orrok alá, úgyhogy mindenféle felesleges mellébeszélés nélkül nyissuk is a sort a Budapestet is megjárt Vessellel: a bristoli gépzenésznek november 9-én jön a legújabb sorlemeze Queen of Golden Dogs címmel, ennek az egyik epikus kísérleti dalához készült az alábbi etűd, amiben a címszereplőnek a valóságtól nehezen elváló lázálmaiba zuhanunk bele:

Az orosz Pixelordnak pedig már ki is jött a friss, Hypnorave című albuma, amihez ezt a videót mellékelte, benne egy szuggesztív, krómosan feketéllő, angyalszerű félistenrobottal. A rendezője Poeribbon, akinek a szürreáldigitális univerzumába az Instagramon is érdemes belelépni.

Anyaoldalunk külön cikket is szentelt annak a Héctor Oaksnak, aki a híres grúz klub, sőt, már-már intézménynek is nevezhető Bassiani rezidense. Tették ezt német kollégáink nem véletlenül: Tbilisi klubberei tavasszal kőkemény támadást élhettek át a hatalom felől, ami a parlamentjük előtti tiltakozó megarave-be torkollt, hogy aztán a Bassiani a nyomás hatására végül jó hangosan újranyithasson.

Úgy tűnik, Oaks a győzelmet (amit többen rave revolutionnek is titulálnak), illetve a történtek miatt érzett, még mindig nem csillapodó dühét zenévé konvertálta, ami az As We Were Saying című, december elején érkező lemezben ölt testet. A címadó dal videójának gerincét tüntetésekből összeollózott képkockák adják, amik gondos feszültségteremtéssel festik alá az egyébként sem túl békés technóalapokat.

https://youtu.be/nRJYGYxmCS4

Published October 31, 2018.