Electronic Beats Hungary

A Family Fast meghajtotta a bolond ékszíjat a pesti éjszakában

…és most itt az első válogatásuk.

Indíthatnánk olyan hangzatos megállapításokkal, hogy vannak a jó dolgok, az eggyel jobbak, és van a Family Fast, de… De nincsen de. Az elektronikus zene egyik régi problémája, hogy hiányzik belőle a direkt poén, de legalábbis hosszú ideig felhúzott szemöldököket szült, ha valaki nem csak alkotni akart, de azzal együtt hülyülni, baromkodni, szórakozni, faszkodni, zenés-táncos kapszulákba gyömöszölni a vigyorex nevű hatóanyagot, ami olyan sok szép pillanatot szerez az emberiségnek a leggyászosabb időkben is.

A FasztCitynek már a létrejötte is magáért beszélt, hiszen egy Slow Village koncert közepette alapult meg a Kolorádón, haha. A vicctől tehát kicsit sem kellett félteni őket, és a viccet sem tőlük. A két alapítóhoz, DJ Gigasethez és Catihoz lassan csapódtak a barátok, idén pedig a már Family Fasttá nőtt csapat a harmadik szülinapját is megünnepelhette.

Tették ezt ráadásul egy kiadóalapítással (111 Records!) és egy válogatással, ami a gabber, a hyperpop, az experimentál, a breakcore és a féktelen fun ötszögében született – ami egyben küldetésként is értelmezendő a csapatot illetően.

Amit persze ők sokkal kerekebben megfogalmaztak már korábban – egészen pontosan a szervezés és menedzselés anyja, DJ Penis Envy:

“A legszebb az egészben, hogy mindez teljesen organikusan alakult ki az unalmasság elleni hadjárat során. Sebesváros alapítói szórakoztatni akartak és összekapcsolódva körtáncot járni a gyagyaság tábortüze körül, mígnem a település megyei jogú várossá nőtte ki magát. A kollektíva saját nyelvezetével és szimbólumrendszerével igyekszik megmutatni, hogy az alternatív kultúrateremtés lehet mókás is.”

Aki még behatóbban ismerkedne meg velük, az gurítson lejjebb, de addig is indítson rá az emlegetett friss válogatásra:

Szóval, az a kirívó szerencse jutott nekünk osztályrészül, hogy a Fasztosok küldtek nekünk egy fényképalbumot, hogy válogassunk képeket kedvünkre, de annyira cuki az egész, hogy mi inkább egyben szerettük volna azt lehozni. És erre áldásuk került, úgyhogy most ez megtörténik: itt van a nagy

FAMILY _ FAST _ EMLÉKKÖNYV 👽

 

És ha ez még mindig nem volna elég, íme a 111records válogatásán is feltűnő tagok saját jellemzésben, ha esetleg valaki szereti prózában is elhelyezni a dolgokat és nevükön nevezni őket élő találkozás alkalmával:

SUTA: “SUTA” névre keresztelt aliasom első sorban a 2010-es évek első felében, az aranykorát megélt EDM szcénából merítkezik, amit ambient, illetve dekonstruált irányzatokkal próbálok vegyíteni.

GIGASET: A SEAT jegyében alakult dj/progyuciro projekt, dekonstruált gyagya hangzásvilág és unintelligens tánczene jellemzi. HungarianJokerként fontosnak tartja, hogy az emberek kellően szórakoztatva legyenek bármi áron. FamilyFast alapító, FasztCity fele, BPM élvező. Jelenleg Pécsen él, tanul és zajong.

DJ CHULA (MATTEOO): A kompiláció legillatosabb prod-ja, ha épp nem a szép basszusok járnak a fejében, akkor 3D textúrákat folyat Family Fast eseményborítókhoz (trivia: Iqos-át szűrő nélkül szívja és egérrel dj-zik).

VV CSABBER KICK: AKA Megtűrtek Csaba…. (Nagy a fasza = sok overdrive)

GRANATO FEAT BALKAN KOBRA: Granato a kansasi popzene-rongáló, kocsival elütött már két embert, de jól vannak. Balkankobra: szerb breakgyilkos, lereppeli a pofádat (magyar 6ix9nine) 420

DOMINIMAL: Doma a Megtűrtekből. Jólvan ez így…?

DJ KÖD: DJ Köd három egymás nyakában ülő, gyermekméretű emberbőrtömlőkbe töltött, gyökerekkel átszőtt nedves földkupac egy ballonkabátban, basszus fanatikus, a PÉNZ krú tagja. Filozófiája: yes music = yes life.

SZODOMI: Láng, gyöngy, anya, ősz, szűz, kard, csók, vér, szív, sír.

ASVANYVIZ2: asvanyviz2 az elfeledett Soundcloud profilok és a „name your price” Bandcamp feltöltések sötét bugyraiban megbúvó online kultúra szüleménye. Zenéjében kőkemény, műfajokon átívelő ütemek törik meg az érzelmi érettség és instabilitás felszínét. Eddig kiadott projektjei rendkívül szerteágazóak: hibrid-klub, ambient gabber és breakcore számok is megférnek egymás mellett.

VONAL64: Egy experi elektronikus projekt ami pécsen született meg, nagyrészt azért mert elege lett a dnb írásból, amit DRTWHT néven tesz. Főként techno projekteket csinált, de ebbe is beleunt szóval most visszatért a breakekhez és keményebb műfajokhoz. Viva la tört ütem és hangos zenék!

KINZO: Egyszemélyes műsor, ami még 2009-re vezethető vissza. A viselt maszk mögötti koncepció, hogy egy experimentális AUDIOVIZUÁLIS anyag készüljön, ami teljesen szinkronban van, és egy erős hipnotikus hatást produkál a közönségre. Az évek alatt, konstans evolúció folyik le az anyagaiban és mindig flörtöl az elektronikus zene különböző ágaival. KINZOisHERE nem csak a breakcore szcénával kokettál, a koncepció törzse flexibilitást nyújt arra, hogy különböző stílusokban is mozogjon, úgymint noise, ambient, electro, dub – és mindig készen áll arra, hogy alkalmazkodjon, kreáljon és interaktáljon különböző formátumokkal mint a fotó, kortárs tánc, performanszok vagy a festés.

HEATDEATH1992: Magyarörszágon élő break kedvelő személy és kemény rúgás élvező ez Egyesült Királyságból, disztópikus klub dörömbölőket csinál amelyek megmozgatják a lábadat és elolvasztják a hangfalaidat.

Még több Family Fast fun erre, még több jó magyar zene pedig a folyamatosan frissülő playlistünkben.

Follow 4 follow 4 follow:

Published February 16, 2023.