Electronic Beats Hungary

Ez a mobilapp akár Budapest csatornáiból is visszhangot varázsol neked

“A világ a te rezonátorod!” – üzeni a csehországi Bastl Instruments képviseletében ez a kedvesnek tűnő fickó az alábbi videóban. A Brno-ban működő cég egyedi igényekre tervezett szintik barkácsolásában utazik, és már a webkikötőjük is baromi szimpatikus – most viszont nyitottak egyet az ollójukon, és az áramkörök kockafejű dimenziójából kilépve betoltak egy alkalmazást az Apple Store-ba, ami nem csak zenebubuknak lehet vidám játszóeszköz.

Az Outsidify nevű (igen, bizony, azt akarja mondani, hogy menj ki a szabadba és használd a környezeted!) iOS-alkalmazás ugyanis a mobilunk mikrofonját és hangszóróját használja visszhangok rögzítésére, feedback generálására, halálosan egyszerű módon. Valahogy így:

A telefon kimenetét visszatáplálva a bemenetre, egy XY pad segítségével változtathatjuk a hangszínt és a visszacsatolás mennyiségét, és egy csúszkával késleltethetjük is a mikrofonból érkező hangot. A lejátszóval ráadásul loopolhatunk, darabolhatunk, és beállíthatjuk a minták lejátszási sebességét is 0,25x és 4x közötti tartományban.

Magyarul tényleg a minket körbevevő világ révén gyárthatunk mindenféle visszhangokat, anélkül, hogy ehhez egyetlen effektpedált is üzembe helyeztünk volna, hiszen az ebben az esetben a telefonunk. Hogy ezt mibe tesszük, ahol visszapattan a hang – egy csatornafedél alá, a kávés bögrénkbe vagy a szájüregünkbe -, annak csak a képzeletünk és a perverzióink szabhatnak határt.

Innen lehet tölteni az alkalmazást, sajnos egyelőre csak almás készülékre.

TOVÁBBI HÍREINKBŐL:

FOLLOW 4 FOLLOW 4 FOLLOW:

Published October 12, 2023.