Electronic Beats Hungary

5 éven át gyúrta Eris Drew a Raving Disco Breaks Volume II mixét, és most megérkezett

Fél évtizeddel ezelőtt jelent meg a sokak által rajongott Raving Disco Breaks Vol. I, amiben a keresett amerikai dj azt mutatta be, hogyan hangozhat egy rave a diszkóban. Mintha mindenki beekizett volna a görkoripályán: breakek szkreccselődtek kürtökkel, house keveredett broken beattel, Miami Bass találkozott össze boogie-szintikkel. Különleges, szokatlan, és mégis a legtermészetesebbnek tűnő kevercs bújt elő a stúdióból. A tipikus ismeretlen ismerős!

Pontosan eddig kellett várni a folytatásra, amiben Eris ismét arról tesz tanúbizonyságot, hogy korának egyik istenadta szelektora és lemezjátszóművésze, aki úgy őrzi a klubzene régi szellemének lángját, mintha az élete múlna rajta. Indítsatok rá, és tudni fogjátok, miről beszélek:

A folytatásba Eris beemelete legszemélyesebb kedvenc lemezeit, amiket hosszú évtizedek kutatómunkája során lelt meg (például dj-hősei, Terry Mullan és Mystic Bill ősi mixkazettáiról azonosította a számokat, és túrt végig megszámlálhatatlan poros dobozt lemezboltokban), és egyébként egyetlen trekk sincs a mixben, ami fiatalabb 20 évesnél – mégsem ültet le egy pillanatra sem, mert hát ami jó, az jó.

És ha mindez nem volna elég a palettán, az árnyaláshoz olyan nagyságoktól dobált és szkreccselt be vokálmintákat, mint Janis Jopin, Joe Strummer, a Ramones vagy a Led Zeppelin. Csodás az egész, na, mindenképp elő kell majd venni a nyáron teljesen random pillanatokban! Hivatalosan megvásárolható a Bandcampről egy üveg bor áráért.

(Szavak: Unger András)

Published April 19, 2024.