Electronic Beats Hungary

Ennél szebb dalt nem is kaphatott volna Magyarország az üdvözült lelkek emléknapjára

A Black Nail Cabarettől.

A sötétebb wave-zenék és az avantgárd pop között hidat építő, már tíz éve aktív Black Nail Cabaret duó legutóbb a saját karanténstreames Szpottoljotthon videónkban vett le minket a talpunkról, és örömünkre szolgál, hogy friss videójukat is mi mutathatjuk be először.

Árvai-Illés Emese énekes azt mondta el nekünk a dal narratívájáról, hogy az a jelenség inspirálta, amikor

a mindennapok folyama találkozik egy labilis pillanattal és a valóság rövid időre eltorzul, de aztán kimászunk megint. Viszont arra a pillanatra a frusztráció forrása uralkodóvá válik. Ez a dal az a pillanat, elnyújtva 4 és fél percen keresztül.

“A kapcsolódó videó is erősíti ezt az elnyújtott pillanat feelinget, lassú és szemlélődő, tele rejtett, finom allegóriával. Mesmer Tamás rendezte, aki a Resonance című dalunk vaporwave/glitch art videóját is készítette társával, Paris Seawell-el. Tőle jött az ötlet, hogy valahol a romániai vidéken, tanyákon forgassunk, amikor a pandémia engedi. Imádtam az ötletet, a családfám csupa keményen dolgozó földművesre és napszámosra megy vissza, aminek most bizonyos szinten emléket állítunk.”

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

“Kapcsolatba kerültünk Pálhegyi Attila Pelével, székelyudvarhelyi fotóssal, aki bő egy héten keresztül segített Tamásnak megtalálni a tökéletes helyszíneket és családokat a videóhoz. Órákat töltöttek egy-egy helyszínen és megismerték az arcok mögötti történeteket. A kialakult vírushelyzet miatt egymástól távol dolgoztunk: Tamás és Pele a székelyföldi életképeket vették fel, amíg Besenczi Richárd (a No Gold és az Unrequired Love című videóink rendezője) és én a vokálos részeket rögzítettük a budapesti Silens studióban, Tamás virtuális jelenlétében, Skypeon keresztül. Áthidaltuk a szakadékokat” – mesélte nekünk Emese.

Az biztos, hogy a My Casual God a zenekar munkásságának már a fenti gondolatoktól függetlenül is az egyik legintrospektívebb, legkeserédesebben-gyönyörű darabja, amivel egyáltalán nem nehéz együtt rezegni azokban a napokban, amikor egy világjárvány tizedeli a motivációinkat, és már délután ötkor koromsötétség borul a városra.

Aki pedig a teljes idei nagylemezüket, a Gods Verging on Sanity-t is befogadnák, itt már meg is tehetik, mi pedig melegen (vagy inkább hűvösen) ajánljuk:

Click on the button to load the content from spotify.

Load content

Published November 01, 2020.