Electronic Beats Hungary

Ilyen volt 2019 elektronikus zenéje: hallgasd vissza a Spotify playlistjeinkben!

A popzene forradalmibb, a klubtrekkek fogósabbak, a kísérleti vonal pedig gyakran egészen táncolható lett.

Tavaly száztrekkes playlisttel búcsúztattuk 2018-at. Idén emeltük a lécet: már az év kezdetétől szerkesztőségileg folyamatosan gyűjteni kezdtük az általunk legjobbnak gondolt, mindenféle huszonegyedik századi, gépekkel készült könnyűzenét, három különböző playlistbe.

Visszanézve a bozótsűrűségű évre már most bátran megállapítható: az elektronikus zene 2019-ben jobban kitárulkozott és szerteágazott, mint valaha, stílusfalak olvadtak tovább, és gyakran nekünk is gondot okozott, hogy melyik trekket melyik lejátszási listába dobjuk be – volt, hogy némelyik mind a háromban is helyet kaphatott volna. Most újra iderakjuk a playlisteket hallgatásra, emlékidézésre, vagy csak simán a fonál felvételéhez (FYI: a beágyazásban sajnos csak az első száz szám látszódik, úgyhogy javasoljuk az átnyargalást a Spotify fiókunkhoz – de lejjebb külön is linkeljük az egyes listákat).

POPPING playlistünkben nevéből adódóan a befogadhatóbb, de mégis előremutató, tartalmas dalokat szortíroztuk, Jenny Hval avantgárd tündérvilágától Jai Paul meglepetésszerű visszatérésén át Shygirl kibernetikusan cool jövő-reppjéig:

Click on the button to load the content from spotify.

Load content

CLUBBING playlistünkbe értelemszerűen azok a tételek kerültek, amik izzítani tudták a talpunk alatt a talajt, vagy warmupként is kiválóan funkcionáltak idén a péntek esték előtt, legyen szó Four Tet tinédzser madárdaláról, Special Request rave-reneszánszáról, VTSS lélegzetvételt sem hagyó szeleteléséről, Mall Grab harapós hangvételéről, Hollandia kedvenc Identified Patientjének rozsdás marogatásáról vagy Flora FM egzotikus-trópusi törtjeiről.

Click on the button to load the content from spotify.

Load content

Az XPERIMENTING playlist pedig minden, ami a keretek szétfeszítésével játszik: kísérleti elektronika, sújtó acid breakek, megbolondult technó, 2039-ből időutazott house, leftfield törzsi menetelések, bekategorizálhatatlan ufózenék Fennesztől DJ Overdose-ig, Amon Tobintól a Giant Swanig. Saját szerény véleményünk szerint ezek a zsánereken túlnőtt zenék mentek a legnagyobbat idén, de ez már csak jellegekből fakadóan is elvárható volt. Mi ezt játsszuk a szerkesztőségben a leggyakrabban:

Click on the button to load the content from spotify.

Load content

Hallgassátok őket karácsonyi shopping közben, szenteste, ünnepek között, buliból hazafelé, meg persze 2020 első, gyönyörűen belassult napjaiban. Jövőre jövünk az újabb szelekciókkal!

Published December 08, 2019. Words by Unger András.