Electronic Beats Hungary

“Ami most megy, az pop techno, csak underground módon öltöznek, és azt hiszik, ez underground”

Az ismert-elismert technoproducer, DVS1 mindig tanulságos szavakat mond ki a szájával, amikor interjúzzák, és most sem volt ez másképp, amikor legutóbb az Xceed elkapta az Amsterdam Dance Eventen. Ezúttal klubber éjszakáink legmegosztóbb jelenségéről, a gyors, vijjogó hardtechnóról (ismert budapesti kifejezéssel élve: dodzsem) osztotta meg sarkalatos véleményét.

Érdemes megnézni – angolul kevésbé értőknek a vidi alatt érkezünk a magyar leirattal 👇

@xceed_official

Is hard techno the new EDM? The American maestro DVS1 shared his thoughts about this fast paced genre taking over the “underground” scene. 🔗 Read the full interview via the link in bio. #amsterdamdanceevent #dvs1 #hushrecords #mistressrecordings #hardtechno #poptechno #undergroundmusic #dvs1

♬ original sound – Xceed

Szóval DVS1 azt mondja tehát, hogy

“Sok srác számára Amerikában az EDM volt a kapu, hogy jobb zenét találjanak. Ez volt az ő beavatásuk. Most ez a kemény, gyors techno az új generáció EDM-je. Underground módon öltöznek, így mindenki azt hiszi, hogy ez underground zene, de nem az. Engem amúgy nem érdekel, hogy létezik, csak szeretném, ha az emberek nem hasonlítanák a technóhoz.”
És hogy mit szokott mondani az embereknek? Azt, hogy

“várjatok még pár évet, menjetek el még pár klubestre, ahol 15 órán át megy ez a bumm-bumm-bumm-bumm-bumm, és nagyon hamar el fogsz fáradni. És elkezdesz valami mást keresni.”

“Szóval tök oké, hogy ez létezik, de talán az ezekre a bulikra járóknak az 5-10 százaléka elindul majd valami mást keresni, valami mélyebbet, több lélekkel bírót, valódibbat, és megtalálják az utat.”

Szociális hálózatos összeköttetéseink:

Published November 29, 2023.