Electronic Beats Hungary

Jön a 10 éves újrakiadása DJ Rashad alap footwork albumának, és itt egy új videó is a tragikusan korán elhunyt chicagói producerről

A nem túl jómódú chicagói fiatalok géppuskagyorsaságú, de a fekete soulból mégis nagykanállal merítő juke / footwork műfajának (amiről itt írt nagyon jó összefoglaló cikket a Recorder) egyik legfontosabb képviselője volt DJ Rashad, az ő első nagylemeze pedig a basszus-zenei műfajok érdekes újragondolásait pajzsra emelő Hyperdub lemezkiadónál megjelent Double Cup, ami olyasmi volt, mint a stílus kézikönyve, meghatározó mű, ami nem is maradt le szinte egyetlen valamirevaló évvégi elektronikus zenei listáról sem.

A 2013-as album nagyot lendített azon, hogy ez a szupereredeti zenei vonulat utat törjön magának a nemzetközbe, és szélesebb körben megismerjék azt az amerikai városon kívül is. Sajnos a megjelenés után alig fél évvel Rashad túladagolás miatt életét vesztette.

DJ Rashad örökségének tiszteletére most egy évtized elteltével újra megjelenik ez a kiadvány, amiről menedzsere, Wes Harden azt mondta:

“A Double Cup a jövőt képviseli. Így volt akkor, amikor megjelent, és így van ez ma is. Ez a hang Rashad hangja, aki átvette a chicagói house fáklyáját olyan emberektől, mint Frankie Knuckles, és továbbviszi azt – egy új generációhoz, egy új típusú hallgatósághoz, a világ messzi részeihez.”

Az újrakiadással együtt digital only-ban megjelenik a Last Winter című, eredetileg csak a Double Cup CD-kiadásán elérhető tétel is, ami most egy nosztalgikus, visszatekintő jellegű klipet is kapott:

A limitált mennyiségben piacra kerülő aranyozott duplavinylt itt lehet előrendelni.

Szociális típusú bekövetések:

Published October 26, 2023.