Electronic Beats Hungary

ÉLŐ: Most derül ki, hogy ki a világ legjobb dj-je, mármint a DJ Mag szavazásán

A DJ Mag minden évben megszavaztatja olvasóival a bolygó legjobb lemezlovasait. Az értelemszerűen cseppet sem reprezentatív végeredmény rendszerint jó sok örömre, kárörömre, haragra és összefeszülésre ad okot – már amennyiben valaki komolyan veszi azt. Mert egyébként nem érdemes.

Ettől függetlenül úgy döntöttünk, megnézzük élőben így szerda este, mi történik a “legjobbakat” leleplező videostreamben, ami alatt főszerkesztőnk élőben is közli a gondolatait, szóval érdemes időnként nyomnia egy frissítést annak, akit a kommentár is érdekel, vagy lemaradt az elejéről.

 

19:00 👉 A felvezetésben Nora En Pure zenélget meglehetősen cheesy-melodikus zenéket az indonéziai Baliból, de nem titok, hogy ez azért várható volt: a DJ Mag szokásos szavazása többnyire az elektronikus tánczenék felső, hatásvadász, tömegízléses rétegének kapargatásáról szól, ahol pukkannak a konfettiágyúk, bele a platinaáron mért pezsgőkbe valamelyik hi-tech ibizai klubban.

19:22 👉 Mi azért csakazértis kíváncsiak vagyunk, hogy a Facebookon és Instagramon együtt összesen ötmilliós táborral rendelkező, amúgy legendás, 1991 óta létező magazin (vagyis annak törzsközönsége) miben van 2023-ban, lesznek-e meglepetések, mert a világ már úgyis épp eléggé a feje tetején van, ha valamikor, akkor most van itt az ideje a meghökkenéseknek.

19:30 👉 Nem hökkenünk meg: a legjobb techno dj Charlotte de Witte. Tavaly is ő lett. Mi inkább csak mosolygunk.

19:35 👉 Magvas mondások korábbi nyertesektől, David Guetta megfejtése:

“Amikor a top ötben vagy, akkor mindenki imád. Amikor a number one vagy, akkor a dolgok bonyolódnak kicsit.”

19:41 👉 A brazíliai EDM-püspök, Alok zenél wannabe startrekes hülyeruhában és biciklis szemüvegben New York tetejéről. Hát, ő se játszik Chlärt, cserébe a rövid szett végén nagyon hosszasan végignéz a horizonton, alighanem súlyos lételméleti kérdéseken töprengve.

20:00 👉 Megvan a Future Star kategória nyertese: Desiree! Rá speciel érdemes is figyelni, mert ha könnyen befogadható is, amit művel, ízlésesen kötöget össze deephouse-t, lekerekített technót, meg persze egy jó adag afrikai vibrálást – hiszen ő maga is a kontinens gyermeke. Őt Mexikóból hallgathatjuk épp egy proper kis középtempós szett erejéig.

20:18 👉 Legmagasabban nyitó új versenyző: Fred Again, legnagyobb pozícióugró: The Martinez Brotherz legjobb house dj: Peggy Gou, . Semmi meglepetés. A gondolat ugyanakkor szórakoztató, hogy utóbbi hét éve még Budapest akkori legkisebb-legmenőbb klubjában zenélt, ma meg már leginkább megfizetethetetlen.

20:20 👉 Carl Coxról kiderül, hogy harminc éve a top százban tanyázik. Viszont nagyon szép helyen zenélhet tíz percet!

20:55 👉 Na, hát ez nem is tíz perc volt Kókusz Károlytól, még hajdina teáért is kimentem közben. Aztán kiderült, hogy Armin Van Buuren a top trance dj.

20:58 👉 Az idő eljött, a lepel lehullt, a szelence szélesre tárult – megvan a Földkerekség Legnagyobb Bulitábornoka (De Csak A DJ Mag Olvasói Szerint): nem teljesen meglepetésszerűen, de az 56 évesen is hiperfiatalos

DJ Guetta lett az, aki volt olyan nagy forma, hogy ennek örömére ibizai házának medencepartjáról jelentkezett be egy grátisz műsorral.

21:08 👉 Kimentem rátölteni még kicsit a hajdina teára.

21:17 👉 Aki végiglapozná a teljes 100-as listát, az egyelőre a magazin instasztorijai között találhatja meg azt, de aki valamiféle áttörésre számított volna, például hogy feltűnik ott egy KI/KI, egy Anetha, egy Pablo Bozzi vagy egy Octo Octa, nos, az inkább fel se vegye a telefont a kezébe. A különálló techno és house dj listákra azért kíváncsiak lennénk, de sajnos külön bontás meg nincs.

Ha ennél több már nem történne: köszönjük, hogy velünk tartottatok! Ami a mi szavazatainkat  illeti, mi azokat továbbra is a tehetséges hazai dj-kre adjuk le. Támogassátok ti is a lokál szcénát, ahogy csak tudjátok – save the rave! Puszi, sziasztok!

– Unger András –

TOVÁBBI CIKKEINKBŐL:

Kövess minket egyéb helyeken is 👇

Published November 15, 2023.