Electronic Beats Hungary

Pénteken fejlecsavaró virtuális buliba mehetünk Tokióba

Ne is húzzuk az időt, mondjuk el rögtön: DJ Nobuval, az amerikai funkhouse legenda Kerri Chandlerrel és minden idők egyik legvadabb Boiler Room hangulatát összehozó Honey Dijonnal! Az esemény egészen eredeti módon ritkítja majd a párját, itt most ugyanis nem csak dj-k tekergetik a tekergetnivalókat a hálószobájukban vagy egy üresen kongó klubban, hanem ennél jóval több érzéket fognak igénybe venni a történések.

A japán Asahi sörmárka és a Resident Advisor által életre hívott, bárki által megtekinthető és átélhető happening

péntek este 8-kor kezdődik a neonragyogású japán főváros utcáin, majd betérünk egy művészeti galériába, végül kikötünk egy éjszakai klub parkettjén – egy virtuális dimenzióban.

Az interaktív videóélmény negyvenöt percen át tart, de a buli 24 órán keresztül loopolódik, szóval addig fürdünk az élményben, ameddig jólesik. Bónusz: egy innovatív megoldásnak köszönhetően állítólag bármilyen fejhallgatón keresztül többdimenziós térhatású hangot kapunk. Szinte varázslat! (Persze azért ennek a gyakorlati megvalósulására kíváncsiak leszünk.)

Persze mindhárom dj igencsak sóvárog már a valódi partizás élményének visszatéréséért, de, mint oly sokan, tisztában vannak vele, hogy a végtelen felszabadulásnak még nincs itt az ideje. “Beszélgetek barátaimmal szerte a világból, akik türelmesen kivárnak otthon, anélkül, hogy feladnák a reményt. A japán klubokban tavaly ősz óta óvatosan vettem fel újra a stafétát, és bár a beengedhető emberek száma még korlátozott, az éjszakai életet élvezni akarók lelkesedése nagyon bíztató a jövőre nézve. Úgy gondolom, hogy az alagút végén a fényre érve, a bulizás visszatérése hihetetlenül robbanékony és érzelemdús lesz” – mondta DJ Nobu (az itt lejjebb látható kép jobbján, balon Honey Dijon).

Kerri Chandler szintén ésszel fel nem fogható népünnepélyt vizionál a klubok újranyitásakor, addig viszont nagyon inspirálva érzi magát az ilyen projektek által, mint a Discover Tokio, mert úgy érzi, ez a jövő: a kiterjesztett valóság, a mesterséges intelligencia és a zene egymásra találása. “Ez csak a kezdet, és kifejezetten örülök, hogy a részese lehetek a feltörekvő új technológiák szárnypróbálgatásainak” – mondta Chandler.

Ezen a linken lehet tehát beugrani Tokióba pénteken!