Electronic Beats Hungary

Dave Clarke: “Fura időszakban élünk, amikor túl sok ember hívja magát DJ-nek”

Mielőtt bármit tennél, hadd ajánljuk figyelmedbe a frissen rilízelt SZELEKTOR 24 válogatásunkat, rajta a jelenkor izgalmas új hazai producer tehetségeivel és előadóival! ERRE TESSÉK.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ebben a pokoli tiktokrave-időszámításban is megadjuk a trendvonatoktól független, mindig időtlen, szállós, dubby cuccoknak azt, ami jár: a hallgatást. Főleg, ha azt egy olyan magyar készítette, aki egyébként az első válogatásunkon is szerepelt!

Dave Clarke-ot aligha kell bemutatni a szélesebb és tájékozottabb techno közegnek: a 90-es évek elején kezdődött karrierjében nem mérföldkövek vannak, hanem maga a karrierútja egy stabilan végigkövezett sztráda, nem véletlenül nevezte el a legendás John Peel a technó bárójának – pedig valójában magas sűrűségű punk vér csörgedezik az ereiben, és totálisan megveti az intézményesült figurákat vagy a tekintélyelvűséget.

Nem is véletlenül nyilatkozta nemrég a MuscRadarnak adott interjújában azt, amit, amikor a dj-zésről kérdezték.

“Átmentem már életemnek különféle fázisain: amikor megkérdezték, hogy mikor lesz rendes munkád, amire te azt mondod magadban, áh, úgysem értik ezt, odáig, hogy azzal jöttek, ó, te csinálod ezt a sika-mika dolgot a lemezzel, végül pedig addig, hogy el vagy ismerve és egy cool dolog lemezlovasnak lenni. Voltam már nagyon büszke arra, hogy DJ vagyok, volt, hogy eléggé szégyelltem, hogy DJ vagyok, aztán megint büszke, és

most megint ott tartok, hogy szégyenkezem miatta, hiszen annyi hazugság történik ma a dj-pultokban, mindegyik táncol, amivel nincs bajom, de ott tartunk, mintha az előadás fontosabb lenne, mint a zene.

Szóval egy olyan fura időszakban élünk, amikor túl sok ember hívja magát DJ-nek.”

Dave Clarke nagy megmondó, hajlandó maratoni kommentcsatákba is bonyolódni akár a Facebookon, hogy elmondja a maga igazságát, szóval nem csak a fentiekért, de a többi téma miatt is érdemes megnézni vele az alábbi interjút, amiben ezen túl olyan témák merülnek fel, mint hogy szerinte miért tér vissza a 90-es évek techno hangzása, milyen szellemiségben csinál remixeket, vagy milyen technológia csavarta el utoljára a fejét. Nézni itt:

TOVÁBBI HÍREINKBŐL:

Kövess minket akárhol:

Published May 29, 2024.