Electronic Beats Hungary

Csak vedeltünk és Slowthait hallgattunk – így született az Overmono új dala

Tom Russell és Ed Russell, a két angol testvér éveleji zenéjét, az Is U-t jó eséllyel az is ismeri, aki azt hiszi, hogy nem. Csévéljetek csak bele itt lejjebb – ugye, hogy megvan? Vagy ugye, hogy bár nincs meg, úgy érzed, mintha mindig is ismerted volna? Hát persze, hiszen ez a nagy dobások ismérve.

Egy 2step beat, egy nosztalgikus, enyhén pitchelt vokál, kitartott melódia – ez volt a recept, és most folytatása következik. A Calling Out a páros  elmondása szerint úgy született, hogy egyik este a “stúdióban húztuk az időt, leginkább csak vedeltünk és CASISDEAD meg Slowthai számokat verettünk. Sokat hallgattuk őket, mivel hihetetlen módon tudnak következetesen teljesen váratlan zenéket produkálni, és ezt a megközelítést nagyon inspirálónak találtuk. Aztán volt egy heuréka pillanatunk, rájöttünk, hogy ez lehet az a fajta hangzás, amit mi kerestünk az akkordmenet mellett, így egész éjjel fent maradtunk, és végül elkészültünk vele.”

Az inspiráció akkora volt, hogy ráadásul a két rappertől használtak fel vokálmintákat a trekihez.

A dal a közelgő debütáló stúdióalbumukról, a Good Liesról származik, ami május 12-én várományos.

FRISSÍTÉS: 

És időközben megérkezett a nagylemez címadó zenéje is – vigyázat, ez is borzasztóan ragadós, de ezen lassan már nem is érdemes meglepődni:

Még több nemzetközi zenekiválóság? Irány ez a playlistünk. Folyamatosan frissítjük!

Published February 23, 2023.