Electronic Beats Hungary

Courtesy trance himnuszt dolgozott fel, és még Lyra Pramukot is behívta rá énekelni

A Koppenhága-Berlin tengelyen pörgő Courtesy bátor tettre vállalkozott: leporolta a Chicane-féle Saltwatert, az egykori giga ibizai himnuszt. Azért emlegetünk bátorságot, mert ez egy elsöprő trance sláger volt a maga korában, 1999-ben, Angliában a dance toplista aranyérméig, az általános slágerlistának meg a hatodik pozíciójáig jutott, nagyon hamar kívülről fújta mindenki, még Magyarországon is nagy menetei voltak a diszkóklubokban (aztán jól túl is játszották mindenhol, hogy már ciki legyen).

Erről van szó, zenetévés rövidségű változatban:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

A dániai dj-producer, aki a műfajt (tehát a trance-t) szégyenérzet nélkül újra pajzsra emelő, rögtön rokonszenves mixeivel vált ismertté, ősszel albummal készül, ami a Fra Eufori – magyarul: eufória – címet viseli, és erről esett most le ez a single, ami a Saltwater újragondolása.

Emelkedettnek szánt, lüktető-ambient tétel, amire a vokálokat az a Lyra Pramuk kölcsönözte, aki 2021 őszén Budapesten is megfordult, hogy a Rumbach utcai zsinagógában adjon hátborzongatóan zsigeri koncertet (mi is megemlékeztünk róla az Instagramunkon).

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Nem ez az egyetlen “cover” ismert számból, amit Courtesy készített a szeptemberben várományos albumára: Olive megunhatatlan You’re Not Alone-ja és Madonna 2000-es évekbeli What It Feels Like for a Girl-je is feltűnik friss változatban.

És ha már itt tartunk, ezt a dalt is bedobtuk a zenei jóságokat szemléző Spoti-playlistünkbe.

Published May 26, 2023.