Electronic Beats Hungary

Courtesy trance himnuszt dolgozott fel, és még Lyra Pramukot is behívta rá énekelni

A Koppenhága-Berlin tengelyen pörgő Courtesy bátor tettre vállalkozott: leporolta a Chicane-féle Saltwatert, az egykori giga ibizai himnuszt. Azért emlegetünk bátorságot, mert ez egy elsöprő trance sláger volt a maga korában, 1999-ben, Angliában a dance toplista aranyérméig, az általános slágerlistának meg a hatodik pozíciójáig jutott, nagyon hamar kívülről fújta mindenki, még Magyarországon is nagy menetei voltak a diszkóklubokban (aztán jól túl is játszották mindenhol, hogy már ciki legyen).

Erről van szó, zenetévés rövidségű változatban:

A dániai dj-producer, aki a műfajt (tehát a trance-t) szégyenérzet nélkül újra pajzsra emelő, rögtön rokonszenves mixeivel vált ismertté, ősszel albummal készül, ami a Fra Eufori – magyarul: eufória – címet viseli, és erről esett most le ez a single, ami a Saltwater újragondolása.

Emelkedettnek szánt, lüktető-ambient tétel, amire a vokálokat az a Lyra Pramuk kölcsönözte, aki 2021 őszén Budapesten is megfordult, hogy a Rumbach utcai zsinagógában adjon hátborzongatóan zsigeri koncertet (mi is megemlékeztünk róla az Instagramunkon).

Nem ez az egyetlen “cover” ismert számból, amit Courtesy készített a szeptemberben várományos albumára: Olive megunhatatlan You’re Not Alone-ja és Madonna 2000-es évekbeli What It Feels Like for a Girl-je is feltűnik friss változatban.

És ha már itt tartunk, ezt a dalt is bedobtuk a zenei jóságokat szemléző Spoti-playlistünkbe.

Published May 26, 2023.