Electronic Beats Hungary

Megérkezett a hőerőművet elfoglaló INOTA Fesztivál napi bontása

Itt már lehet is szemezgetni, mazsolázni, válogatni, döntést hozni. Bár úgy tűnik, rossz döntés nincs.

Az INOTA Fesztivál, ahogy neve is sejteti, az inotai hőerőmű területén történik majd meg augusztus 31. és szeptember 3. között a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt támogatásával. Ekkora, néhol egyenesen a Mad Max-et idéző rozsdaövezetben még sosem szerveztek Magyarországon fesztivált, ami már csak a szocialista ipari múlt által átitatott grandiózus felépítmények miatt is izgalmasnak ígérkezik, de szerintünk Nils Frahm sem zenélt még fel ilyen helyszínen – ő fogja megnyitni a nyár utolsó napján a programsort (aznap, csütörtökön még Konstantin Sibolt, Maruwa, Route 8 és jópáran zenélnek).

Most pedig végre az is kiderült, hogy a már önmagában is illusztris lineupból ki melyik napon lép fel. Szeptember 1-jén pénteken például ДEVA egy kifejezetten ide készült exkluzív szóló performansszal érkezik, de ekkor lesz a britek büszkesége, az Overmono, a kánikulát fekete postpunkkal lehűtő Lebanon Hanover, az emberarcú szintizenét készítő Rival Consoles, a radikális Blackhaine, illetve a Turbinacsarnokba a klasszikusabb techno felől bekanyarodó Oscar Mulero és Lewis Fautzi páratlan párosa.

Aztán jön a valószínűleg még mindig kellemes hőmérsékletekben dagonyázó szeptember másodika, szombat, amikor is olyan előadókkal lehet számolni, mint a szigetország egyik legkeresettebb elektronikus producere, a nagyívű galaktikus poszt-klubzenés Daniel Avery, a BPitch Control alapító legendája, Ellen Allien, az örökfiatal house-generációból Palms Trax és DJ Seinfeld, a berlini éjszakákból Nene H, Akua és a Voxnoxos Lucinee, az Extrawelt pedig készülő új lemezét mutatja be itt tisztességes hangerőn.

Szóval még egyszer, napi bontás itt, a napijegyekért és a (mindössze május 8. hétfő éjfélig kedvezményes!) bérletekért pedig erre tessék. Vigyázat, az erőmű melletti Zene Háza Koncertterem ültetett programjaira a limitált befogadóképesség miatt külön blokkjegy váltása szükséges!

Bekövetések a le nem maradás érdekében 👇

Published May 07, 2023.